Read Time:1 Minute, 42 Second

Heb je een kamer in huis waar je eigenlijk niks mee doet? Waarom hier dan geen geweldige bioscoopkamer van maken? Je vindt hier enkele tips om de kamer een make-over te geven.

Een goede indeling

Om te beginnen deel je de kamer redelijk simpel in: het is vooral belangrijk om een plek te hebben waar je kunt zitten. Dit kunnen lekkere relaxstoelen zijn of wellicht zelfs een bioscoopbank. Zorg dat je genoeg ruimte hebt om een groot doek of scherm neer te zetten zodat je echt een bioscoop idee hebt. Je kunt nog wat leuke bijpassende decoraties plaatsen, maar overdrijf niet. Je kunt daarbij de kamer voorzien van dimbare verlichting om zo het bioscoopeffect te vergroten.

Een goede audio opstelling

Vaak wordt een 5.1 surround opstelling gebruikt in huishoudens, dat betekent dat je 5 gewone luidsprekers hebt en een subwoofer voor het lage geluid. Als je nog meer diepte uit de film wilt halen, kan je kiezen voor Dolby Atmos. Daarbij plaats je luidsprekers op het plafond waardoor je ook geluid van bovenaf hoort komen. Zo geef je wat speciaals. Ga bij een audiospecialist langs om de beste producten te vinden voor jouw ruimte.

Ouderwets een doek of toch een televisie?

Bij het inrichten van een bioscoopkamer is het natuurlijk ook belangrijk waarop je een film bekijkt: via een beamer of toch via een televisie? Een beamer is een erg goedkope oplossing en je kunt de hele muur gebruiken als doek. Dit moet overigens wel een egale witte muur zijn en de kamer moet goed donker zijn. Een televisie kan wellicht de beste kwaliteit geven, maar kost ook flink wat geld, zeker wanneer je een groter beeld wilt hebben en de beste resolutie met de diepste zwartwaardes. Weeg dus af of je het de investering waard vindt.

Je eigen bar

Wat is een film nou zonder popcorn, chips en bier/frisdrank? Maak je eigen minibar in de kamer zodat je jezelf en je vrienden kunt voorzien van allerlei lekkernijen terwijl je geniet van de film op je luxe bioscoopbank.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
onmisbare klustips Previous post Onmisbare tips voor het klussen
traprenovatie Next post Een nieuwe trap kopen of uw oude trap renoveren? Er is meer mogelijk dan u denkt