Read Time:2 Minute, 25 Second

Een recente trend: Oosterse sferen

De laatste jaren is in Nederland, en ook in België en Duitsland, een trend waarneembaar waarbij tuinen steeds vaker in Oosterse sferen ingericht worden. Dat is niet zo vreemd eigenlijk, omdat een Oosterse tuin een warme, gezellige en sfeervolle uitstraling heeft. Een tuin in Oosterse stijl is een rustieke plek waar je even helemaal tot jezelf kunt komen. Maar hoe creëer je dit type tuin precies? Met onderstaande inspiratie en ideeën tover je jouw saaie tuin binnen no time om in een elegante, spirituele en stijlvolle Oosterse sfeer tuin!

1. Kies voor lampen in Oosterse stijl

Een tuin die je een geestelijk rustgevende uitstraling wilt meegeven, kan niet zonder fraaie Oosterse lampen. Heb je een mooie loungehoek gecreëerd onder de veranda, dan is dit de ideale plek voor mooie Oosterse verlichting. Ook zijn er bijzondere Oosterse tuinlampen die zich kenmerken door hun excentrieke natuurlijke kleuren als geel, groen en rood en hebben vaak filigrain en mozaïek patronen. Door in alle hoeken van de tuin of rond het terras staande Oosterse lampen te plaatsen wordt de sfeer in jouw achtertuin meteen oriëntaals en spiritueel. Begin daarom met het uitzoeken van mooie Oosterse sfeerverlichting.

2. Sier jouw terras op met een kleurrijke buiten vloerkleed

Niets is er mooier dan jouw terras met de Oosterse verlichting in de schijnwerpers te zetten. Om het plaatje compleet te maken is het belangrijk dat het terras Oosterse accenten heeft, die bijdragen aan de sfeer. Dit kun je prima doen door op het terras, onder de tuintafel of onder enkele tuinstoelen, een buiten vloerkleed te plaatsen die de oriëntaalse elegantie kracht bijzet. Met name patchwork kleden geven een prachtige Oosterse schwung aan jouw terras. Stem wel de kleuren van de verlichting en het vloerkleed goed op elkaar af, zodat je qua stijl en uitstraling eenheid in jouw tuin creëert.

3. Vermijd symmetrie in de tuin

Een Oosterse tuin stijl kenmerkt zich door veelvormigheid en niet door symmetrie. Zorg daarom dat er op diverse plekken in de tuin verrassende voorwerpen geplaatst worden. Denk bijvoorbeeld aan mooie Oosterse vazen of kunstobjecten, een sprankelende Japanse fontein of een of meer boeddhabeelden. Beschik je over een tuinvijver, dan kun je bijvoorbeeld een romantische boogvormig bruggetjes, in felrode kleuren, over de vijver aanleggen. En kies je voor paden in de tuin? Dan lopen deze paden niet recht, maar zitten ze vol bochten!

4. Zorg voor beplanting in Oosterse stijl

Een Oosterse tuin is niet serieus te nemen als deze geen Aziatische planten heeft. Kies voor een volledige bodembegroeiing met mos, of bodemplanten als de Sagina subulata en Leptinella squalida. Uiteraard mag het fenomeen bamboe in de tuin niet ontbreken, want bamboe is onlosmakelijk met het Oosten verbonden. Door ook enkele varens te plaatsen, verder azalea’s en her en der wat zwerfkeien neer te leggen is jouw Oosters tuin helemaal af!            

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
verhuizen Previous post Waar moet je rekening mee houden tijdens het verhuizen?
kantoor aan huis Next post Tips en ideeën voor een kantoor aan huis