Read Time:1 Minute, 59 Second

Het moment is bijna aangebroken dat de spullen naar een nieuw huis gebracht kunnen worden. Maar wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken? Er zijn diverse zaken waar je wel rekening mee moet houden bij een verhuizing.

Kan je het zelf?

Vaak kan je er voor kiezen om zelf een (kleine) vrachtwagen te huren en zo met behulp van anderen alles te verhuizen. Hiermee bespaar je ook flink op de kosten. Heb je echter niemand om te helpen of zit je met grote en zware spullen (banken en kasten), dan doe je er goed aan om toch hulp in te schakelen. Je kunt er voor kiezen om zelf ook mee te helpen met de spullen te sjouwen, hierdoor kan je bij sommige verhuisbedrijven op de kosten besparen.

Plan goed vooruit

Zorg dat je ruim van tevoren een dag kiest voor het verhuizen van jouw spullen. Daarbij kan het een goed idee zijn om te beginnen buiten de ochtend- en avondspits om drukte te voorkomen. Verhuis ook liever wanneer het licht is, zo hou je een beter overzicht. Je kunt bijvoorbeeld ook al kleine spullen in de auto vervoeren om zo eventuele extra ritten te besparen met een verhuiswagen.

Label alles

De grotere meubels herken je natuurlijk meteen, maar als je veel spullen in dozen opslaat kan je al snel het overzicht kwijt raken. Zorg dus dat je de verhuisdozen labelt of in ieder geval markeert zodat je alles een plek kunt geven. Dat helpt ook bij het uitpakken in je nieuwe huis.

Bescherm jouw spullen

Bij een grote verhuizing kan de kans op beschadiging van een van jouw spullen flink oplopen. Er kan altijd iets tegen een muur aankomen, vallen op de grond of nat worden door bijvoorbeeld regen. Zorg dus dat je alle producten goed verpakt, eventueel met extra bescherming van opvulling en kies sterke verhuisdozen. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Verzekering voor jouw inboedel

Ondanks dat je jouw spullen beschermd, kan het voorkomen dat er tijdens de verhuizing iets gebeurt. Kies er dus ook altijd voor om een inboedelverzekering af te sluiten. Je betaalt een klein bedrag per maand en bent voor een flink bedrag verzekerd. Informeer jezelf van te voren goed en lees je in op een site zoals www.allsecur.nl wat de mogelijkheden zijn voor het verzekeren van je inboedel.            

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
zwembad voor iedere tuin Previous post Een zwembad voor iedere tuin
oosterse tuin Next post De tuin inrichten in Oosterse sferen