Read Time:3 Minute, 11 Second

De natuur in huis

Ken je dat, het gevoel helemaal uitgerust te zijn na een boswandeling? We beginnen steeds meer te begrijpen in hoeverre de natuur ons kalmeert en ontstresst. Helaas is het niet mogelijk dag en nacht buiten te leven. Het is echter wel mogelijk de natuur in je huis te halen door te kiezen voor natuurlijke kleuren, natuurlijke materialen in je huis en natuurlijke interieur items.

natuur in huis
Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/63824519698385434/

Met een kleurenwaaier het bos in

Een goed interieur kiezen dat naar jouw smaak is, begint met een kleurenschema en een bepaalde stijl kiezen. Maak eens een boswandeling en neem een kleurenwaaier mee. Welke kleuren kun je in de natuur vinden die jou aanspreken? Wat voor gevoel geeft de natuur jou, die je graag terug wilt zien in jouw interieur? Daarnaast kan het zien van verschillende andere interieurs je veel inspiratie geven. Sla eens een oude IKEA gids open of ga op zoek naar een natuurlijk interieur op internet. Zodra je alles wat je hebt gevonden bijeen brengt in een moodboard, krijg je een duidelijk beeld van hoe jij je interieur wilt vormgeven.

Het verwerken van de kleuren

Zodra je er klaar voor bent kun je ervoor kiezen de muren te verven in het kleurenschema dat jij in de natuur en op internet gevonden hebt. Zorg ervoor dat je het bij een paar basiskleuren houdt om de ruimte niet te druk te maken. Je wilt juist de rust van de natuur behouden. Een felle kleur zoals fris/fel groen kan een levendige sfeer creëren, maar zorg ervoor dat de rest van de muren een neutrale tint zijn zoals wit of gebroken wit. Schilder je ook de kozijnen en de plinten? Houd deze in een neutrale kleur zodat ze niet om teveel aandacht vragen.

De natuurlijke inrichting

Vervolgens komt de inrichting. Is je bank een rode kleur? Gebruik dekens van natuurlijke stof zoals ongebleekt katoen die je erover heen kunt leggen. Heb je een houten, maar blauw geschilderde tafel? Geef deze eens een goede schuurbuurt. Het kan misschien wat werk zijn, maar het is erg belonend werk de prachtige structuur van het hout onder de verf vandaan te zien komen. Daarnaast kun je kiezen voor een mooi tapijt in natuurlijke stof zoals jute. Het gaat lang mee en is het is niet slecht voor het milieu.

natuurlijke inrichting
Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/52565520627858381/

Vooral veel hout!

Het leukste deel van het interieur (opnieuw) inrichten is misschien wel de decoratie en accessoires Het is belangrijk dit met volledig natuurlijke materialen te doen, wil je de sfeer van rust behouden en de natuur in huis halen. Denk bijvoorbeeld aan een houten schaal, of een lamp met ongebleekt papier of de natuurlijke tak trapleuningen die we eerder beschreven.

Less is more

Natuurlijke interieur items maken jouw ruimte helemaal af. Zorg er ook hier voor dat je je aan het kleurenschema houdt dat je hebt uitgekozen en een beperkt aantal spullen in huis haalt. Een te druk of te vol interieur geeft al snel een onrustige indruk. Vergeet vooral niet een aantal planten aan je interieur toe te voegen voor een echt natuurlijke sfeer.

Goed voor het milieu

Natuurlijke materialen in huis en natuurlijke kleuren kunnen je het gevoel geven dat je de natuur in huis hebt gehaald. Het kan je rust geven en een goed gevoel om thuis te zijn. Daarnaast draag je bij aan het milieu met het gebruik van enkel natuurlijke materialen in huis. Zorg er echter wel voor alleen echte natuurlijke stof te gebruiken en hardhout met een keurmerk.

Zodra jij heerlijk op de bank zit in je nieuwe interieur kun je genieten van de rust die je met de natuur in je huis hebt gehaald!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Wifi in huis
Next post Zaaizaden: de basis voor gezonde en mooi vegetatie