Read Time:2 Minute, 27 Second

Ik heb jullie vorige keer verteld hoe je je eigen badrekje kunt maken. Ik ben zelf erg blij met met mijn creatie! Niks is zo ontspannend als een boek, een muziekje en een drankje in bad. Heerlijk!

Ik had nog een stuk leer over en wilde daar ook nog iets mee doen. In de studeerkamer hadden we nog een lege muur en ik wilde daar graag een moodboard ophangen. Het is zo’n leuke manier om foto’s, mooie kaartjes en andere items te laten zien. Je kunt er natuurlijk ook een heel praktisch moodboard van maken, met to-do lijstjes en rekeningen die je nog moet betalen. In de keuken is het handig om je favoriete recept kaartjes aan te hangen, of in de gang kun je er je sleutels aan kwijt. Er zijn dus vele mogelijkheden!

Wat heb je nodig:

  • Leer
  • Metalen ringen
  • Haken voor in de muur
  • Spuitbus verf
  • Metalen rekje

benodigdheden moodboard makenbenodigdheden moodboard maken  img_2081

In de bouwmarkt vind je verschillende maten metalen rekken. Volgens mij zijn ze bedoeld als ondersteuning voor klimplanten, zo hebben ze iets om in te klimmen. Dus ga op zoek bij de tuin afdeling.

De eerste stap is om het rekje te verven, een spuitbus is hiervoor het makkelijkst. Zorg voor een goed geventileerde en stof vrije ruimte wanneer je hiermee aan de slag gaat. Het is het beste om het buiten te doen (op een windstille dag natuurlijk). Welke kleur verf je kiest is heel persoonlijk, je kunt dezelfde kleur kiezen als de muur om te zorgen dat het wat neutraler is, maar je kunt natuurlijk ook juist voor een uitstekende kleur gaan. Ik heb voor wit gekozen, dat past goed bij de rest van het interieur en onze scandinavische stijl.

Nadat je het rek geverfd hebt en het is goed gedroogd, is het tijd om de leren haken te maken. Bekijk waar je het rekje wilt hebben en hoe groot je de haken wilt maken. Het is belangrijk om dit heel precies op te meten, anders hangt het moodboard straks scheef aan de muur.

Lijm de strip leer aan elkaar en zorg dat de ring en het rekje aan de binnenkant van de leren strip zitten. Ik heb het leer 4 centimeter laten overlappen en dat gebruikt om het aan elkaar te kunnen lijmen. Als het gelijmde onderdeel te klein is, is het niet stevig genoeg.

Laat de lijm goed drogen. Ik gebruikte klemmen uit de studeerkamer om het leer bij elkaar te houden tijdens de droog periode.

In de tussentijd kun je de haken in de muur aanbrengen, zorg ervoor dat ze sterk genoeg zijn om het gewicht te kunnen dragen.

Nu is het tijd om je rekje op te hangen en te beginnen met stylen! Dat is natuurlijk het allerleukste onderdeel. Op mijn moodboard vind je foto’s van vakanties, inspirerende quotes, en kaartjes van restaurants, films en onze reizen.

p9244107 p9244110 p9244112 p9244102 p9244103

Ik ben heel benieuwd hoe die van jou eruit komt te zien!

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Maak je eigen bad rekje
Next post Bespaar jij al op je energiekosten?