Read Time:4 Minute, 16 Second

Giani kiest voor ruw, stoer, eerlijk en elegant. Dit is het resultaat van slechts een paar hoogwaardige materialen die hoofdzakelijk worden gebruikt: metaal, hout, steen, (kunst)leer en stof. Of het nu gaat over een salontafel, eettafel, kast, bijzettafeltje of zitmeubel: wat meteen opvalt is het stoere, ruige en robuuste. Toch is er altijd een elegante twist te bespeuren. Enkele Giani prachtstukken in de kijker zetten zou afbreuk doen aan de andere creaties. Daarom hebben we voor jou hier een aantal richtlijnen bij elkaar gezocht. Zo vind je beter je weg in de uitgebreide designwereld van Giani.

meubelmerk giani
Giani Cubo à €309,99
giani
Giani Kardan à € 255,00
giani meubels
Giani Denzo à €149,99

Giani: meubellijnen als basis

Giani heeft diverse lijnen uitgewerkt die perfect als basis voor je interieur kunnen dienen. Elke lijn gaat een bepaalde richting uit: industrieel, vintage of Scandinavisch bijvoorbeeld. Zo is de lijn Salvo met metalen eetkamerstoelen, barkrukken en tafels een prachtig voorbeeld van industriële stijl. De lijn Cubo heeft een zeer nostalgische toets met een knipoog naar de jaren ’60 van vorige eeuw. De speelse opstelling van de verschillende laden is puur oogstrelend. Toch kunnen deze kastjes ook in een industrieel pand of in een landelijke woning opgesteld worden. Een beetje gelijkaardig, maar toch weer helemaal anders, is de Kardan reeks. Het zwarte aan deze kastjes maakt ze stoer zonder te overdrijven. De Denzo lijn pakt uit met pure eenvoud: een houten blok op een metalen onderstel, that’s it! Hou jij echter meer van die trendy betonlook? Dan zit je bij de lijn Ruvido goed. Van tafel tot bloemenzuil of bijzettafels (al dan niet met hout), of gewoon één blok beton als salontafel: je krijgt pure stoere eerlijkheid in huis. Menfi doet dan weer wat Scandinavisch of retro aan met zijn afgeronde vormen en de combinatie van lichtgrijs en naturel hout. Zo heb je nog de lijn Karta waar vooral het hout primeert. Of wat denk je van de lijn Lahu die stoere hardhouten planken combineert met een metalen onderstel en hiermee ronde, vierkante of rechthoekige tafels creëert? Zo kunnen we wel nog een tijdje doorgaan. Al deze lijnen kun je als uitgangspunt nemen, combineren met losse elementen en zo je interieur samenstellen.

giani betonnen bijzettafel
Giani Ruvido
Betonnen bijzettafel met hout set van 3 à € 229,99
giani hardhouten salontafel met staal
Giani Lahu
Hardhouten salontafel vierkant à € 439,99

Uitzonderingen bevestigen de regel

Giani heeft ook gedacht aan de liefhebbers van wat minder ruw en wat minder natuurlijke materialen. Maar het doet niets af aan zijn eigen stijl en visie. Als Giani dan al kunststof gebruikt, zoals bij de Giani Karen stoel, dan kun je enkel kiezen voor een neutrale kleur: grijs. Verder gebruiken ze kunststof voor het onderstel van de bijzettafels, salontafels en sidetable van de Teakka lijn bijvoorbeeld. Maar ook hier primeert het hout en het design, en speelt het onderstel een minder grote rol bij het creëren van een specifieke look. Een andere uitzondering op hun algemene regel is bijvoorbeeld lijn Giani Fiore, waar je een afwerking met hoogglans vindt. Maar ook hier kun je stellen: deze meubelen zijn gewoon strak en stoer en vertonen geen franjes.

giani karen
Giani Karen
Kunststof kuipstoel à €69,99
gianni teakka
Giani Teakka
Rechthoekige salontafel van teakhout à €379,99

Veel of weinig: bepaal zelf de look van je interieur

Met Giani kun je alle kanten uit. Wil je bijvoorbeeld in je industrieel pand heel veel ruwe meubelen plaatsen? Dit kan perfect binnen het label van Giani. Er is keuze te over! Elk meubelstuk op zich is te combineren met een ander prachtexemplaar uit het Giani gamma. Wil je echter bijvoorbeeld in je ultramoderne woning één enkel pronkstuk per kamer? Ook dit kan als je voor Giani kiest. Kijk bijvoorbeeld naar een eyecatcher als de Giani Tor vintage ladekast of de Giani Merlo bijzettafels in gehamerd nikkel. Of wat dacht je van de Giani Nickel stones salontafel, opgebouwd uit kiezelstenen? Hier kun je toch moeilijk naast kijken?

giani tor
Giani Tor ladekast à €709,99
giani merlo
Giani merlo à €99,99

Stijlvol en elegant is de boodschap

Giani houdt zich aan de principes van stijlvol, ruw en elegant tegelijk. Probeer dit ook in je eigen interieur toe te passen. Vermijd teveel mengeling van ronde en strakke lijnen. Hou het bijvoorbeeld bij twee, hooguit drie verschillende materialen en kleuren. Zo ga je bijvoorbeeld voor combinaties als metaal-hout-glas of beton-hout of zwart-naturel hout. Bedenk ook dat er nog andere elementen in je interieur meespelen. Denk aan stoffen en prints voor kussens en vloerkleden, je vloeren, plafonds, muurdecoratie en verlichting. Laat al deze elementen bij elkaar aansluiten tot een mooi en stijlvol geheel. Pas dan kun je echt genieten van je mooie Giani meubelstukken.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Hoe kan jij veiliger wonen?
Next post Zonnepanelen doen het in deze regio’s extra goed