Read Time:2 Minute, 50 Second

De maand december is een van de meest gezellige maanden in het jaar. Met Sinterklaas, kerst en oud & nieuw valt er – ondanks de donkere dagen – met familie, vrienden en/of je partner veel te genieten. Een mooie activiteit om in de decembermaand te ondernemen, is het bezoeken van de leukste kerstmarkt van Nederland. Het bezoeken van een of meer leuke kerstmarkten in Nederland brengt je direct in de kerststemming. Maar wat zij nu de leukste kerstmarkten van Nederland? En is er wellicht één markt die de leukste kerstmarkt van Nederland is en die je hoe dan ook een keer bezocht moet hebben? Wij denken van wel. Lees snel verder!

Optimaal genieten op de kerstmarkt in Maastricht

de leukste kerstmarkten van Nederland

Een van de toppers onder de leuke kerstmarkten in Nederland wordt jaarlijks georganiseerd in Maastricht. Niet alleen op het Vrijthof, maar ook op andere plekken in de stad, valt er in december van alles te beleven. Zo kun je bij het Vrijthof lekker schaatsen. Verder kun je op de leukste kerstmarkt van Nederland natuurlijk in een gaaf reuzenrad zitten met een indrukwekkend uitzicht over de Limburgse Maasstad. Oliebollen kopen, marktkraampjes bekijken en een lekker glühwijntje pakken op een van de gezellige terrasjes horen er natuurlijk ook bij als je Maastricht met een bezoek vereert! En koop natuurlijk ook een gave wintermuts met rode lampjes in een van de vrolijke kerstkraampjes. Wat ons betreft is Maastricht, waar je tijdens de decembermaand ook voordelig kleding kunt shoppen, de absolute nummer één in Nederland!

Dordrecht: ruim tweehonderd kraampjes

Als je leuke kerstmarkten in Nederland zoekt, vergeet dan Dordrecht niet. De kerstmarkt van Dordrecht heeft meer dan 200 kraampjes. Houd je van struinen, inkopen doen en van historie, dan is de kerstmarkt van Dordrecht echt iets voor jou.

Heerlijke kerstervaring in Heemstede

In een toplijst met de leukste kerstmarkten van Nederland mag de kerstmarkt van Heemstede niet ontbreken. Hier vindt, naast de regulier kerstmarkten, ieder jaar de zogenoemde Castle Christmas Fair plaats. De historische Buitenplaats Beeckestijn, die een prachtige oude tuin heeft, wordt hierbij omgetoverd tot de gezelligste kerstmarkt van – op zijn minst – Noord-Holland. Verlekker je aan de heerlijke hapjes die op deze markt te krijgen zijn, doe jouw kerstinkopen en struin lekker rond over een prachtig historisch stuk grond mét kasteel. Ondertussen raak je helemaal in de kerststemming door de diverse live optredens met vrolijke en nostalgische kerstmuziek.

Het gave Dickens Festijn in Deventer

Terug naar de sfeer van het negentiende-eeuwse Engeland doe je in december in Deventer, waar de Dickens Show, een van de écht leuke kerstmarkten in Nederland, ieder jaar voor veel gezelligheid zorgt. Deventer wordt omgetoverd in de stijl van Dickens met honderden personages en typetjes uit zijn boeken. De personages Oliver Twist en Mr. Pickwick zijn wellicht de bekendste. Maar ook ontmoet je op deze topper onder de leukste kerstmarkten van Nederland tal van weeskinderen, kantoorklerken en vrouwen in victoriaanse kleding. Reden genoeg om Deventer met een bezoek te vereren in december!

De Zweedse kerstmarkt in Groningen

In het rijtje van de leukste kerstmarkten van Nederland hoort zeker de Zweedse kerstmarkt in Groningen thuis, die georganiseerd wordt in de oude Suikerfabriek in de stad. In deze fabriek wordt een unieke kerstsfeer gecreëerd. Tal van kraampjes bieden heerlijke lekkernijen en leuke kerstpresentjes aan. De Zweedse kerstmarkt is een belevenis waar je nog maanden op kunt teren!            

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
welke verbouwingen aan je huis zijn echt winstgevend Previous post Welke verbouwingen aan je huis zijn echt winstgevend?
Next post Over de dubbele uitvinding van het waxinelichtje