Read Time:2 Minute, 17 Second

De herfst en winter interieurtrends 2019-2020: Intimiteit

Wanneer het einde van de zomertijd nadert, gaan veel mensen aan de slag met het implementeren van de mooiste woontrends voor komende winter. Met een paar slimme kwinkslagen en veranderingen kun je de woonstijl vaak al een nieuwe frisheid geven. Een van de populairste herfst en winter interieurtrends 2019-2020 is om het accent in huis te leggen op intimiteit, passie en romantiek. Hoe kun je deze hoogvlieger onder de nieuwste woontrends 2020 goed vormgeven? En welke interieur kleuren 2020 passen bij een intiem en passioneel interieur? Doe mee met de interieurtrends 2020 en ga ook voor een warme en intieme sfeer in huis. Gebruik onze tips voor herfst en winter interieurtrends 2019-2020 en creëer in een handomdraai een interieur dat spettert van de passie!

1. Romantisch kleurenpalet

Qua interieur kleuren 2020 kun je intimiteit creëren door de bekende romantische kleuren te gebruiken. Met name roodtinten, roze en paarsvarianten zorgen voor extra intimiteit en romantiek. Kleuren en voorwerpen van mineralen, zand en/of schelpen hebben eveneens een intiem en warm effect.

romantische kleuren

2. Een brocante huiskamer

Een van de woontrends voor komende winter op het gebied van intimiteit en romantiek, is een brocante interieur. Bij dit type woonstijl, kenmerkt zich door interieurtrends 2020 als houten meubilair, gebruik van zachte en licht kleurige stoffen en enkele fraaie glimmende sierobjecten in de woonkamer.

3. Losse sfeerelemten voor een intieme atmosfeer

Een romantisch interieur ontwerpen kun je ook goed doen door diverse persoonlijke accenten aan te brengen. Denk aan gezellige familiefoto’s, jullie mooiste trouwfoto ingelijst aan de wand hangen, enkele spotlichtjes die een rode gloed over de muur werpen of hartvormige voorwerpen en decoraties op goed zichtbare plekken leggen, zetten of hangen.

romantische kleuren

4. Ga voor romantische meubels

Romantiek en intimiteit als nieuwste woontrends 2020 kun je ook bereiken door het juiste meubilair te kiezen. Een knus bankje of een hangbank in de hoek van de kamer, als love seat voor jou en je partner, zorgt ongetwijfeld voor veel extra romantiek. Ook kun je keizen voor een roodkleurige stoffen bank waarin je heerlijk weg kunt zakken met je partner. Leg wat hartvormige kussens op het bankstel om je geliefde in de juiste stemming te brengen.

5. Een sfeerhaard brengt letterlijk warmte in huis

Een relaxte sfeerhaard, dat kan een elektrische kachel zijn, een houtkachel, een gaskachel of een pelletkachel, brengt automatisch warmte in huis. Zeker in de koude herfst- en wintermaanden is er niets zo intiem en gezellig als op een hoogpolig kleed lekker met elkaar voor de open haard te liggen. Je kunt de sfeer nog verder een injectie geven door op de haardrand romantische dingetjes te zetten. Denk aan een romantische kaars, een beeldje van knuffelende mensen of jullie huwelijksfoto.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
gekleurde spreien Previous post Met een kleurrijke sprei, geef je je woon- of slaapkamer een warme boost
in betweens Next post Met inbetweens als raamdecoratie zorg je voor privacy en sfeer en licht