Read Time:2 Minute, 18 Second

Wat is er nou gezelliger dan een authentieke houtkachel in de woonkamer waarmee je ’s avonds een heerlijke sfeer kunt creëren in plaats van de verwarming? Lekker warm samen voor een knetterend vuur genieten, wat wil je nog meer? Maar past zo’n kachel eigenlijk wel in je interieur? Geen zorgen, naast de traditionele houtkachels kan je ook de keuze maken uit moderne kachels voor een luxe uitstraling. Je bent niet meer gebonden aan een robuuste schoorsteen met tralies ervoor.

Gas of toch hout?

Een gaskachel is een makkelijke manier om snel op te warmen, maar heeft bij lange na niet de sfeer die een houtkachel maakt. Je hebt geen wapperend vuur, geen blokken die je even in de haard gooit omdat de oude op zijn, niet die gezelligheid waar je met je partner zo heerlijk van kunt genieten. Houtkachels zijn terug van weggeweest, ze worden weer populairder ook omdat ze in verschillende uitvoeringen bij uiteenlopende interieurstijlen kunnen worden geplaatst.

barbas houtkachel

Modern

Heb je een luxe en moderne uitstraling in huis, dan is een Barbas houtkachel zeer geschikt voor jouw inrichting. Er zijn diverse modellen die goed weggewerkt kunnen worden waardoor je flink wat sfeer kunt maken en je verzekerd bent van een goed werkende kachel. Daarbij zijn deze modellen door het gebruik van raamwerken zeer brandveilig en blijft het vuil binnen de perken door het ontwerp. Er wordt voor het glas gebruik gemaakt van een liftsysteem. Je kunt ook kiezen voor de ouderwetse draaideur om de haard te openen en de houtblokken bij te gooien. Laat je inspireren door de diverse mogelijkheden van een Barbas houtkachel.

Vrijstaand en robuust

Wil je echt de authentieke, robuuste look, dan is een vrijstaande houtkachel wat voor jou. Een Dovre houtkachel kenmerkt zich vooral door de vrijstaande modellen. Hierbij maak je vooral gebruik van draaideuren waar je de houtblokken in de kachel plaatst. Met moderne technieken wordt lucht eerst via een apart systeem naar binnen gehaald. De onvolledige verbrandde lucht wordt nogmaals verbrandt voor een gezondere lucht. Hierdoor wordt het rendement ook een stuk hoger. De rook wordt niet afgevoerd via een traditionele schoorsteen, maar via een eigen pijp die je naar buiten plaatst. Een Dovre houtkachel oogt klein, maar laat dat je niet misleiden: het vermogen is hoog, dus de kamer wordt zeker voldoende verwarmd. Op deze manier heb je een erg gezellige, landelijke sfeer die je zeker in een landelijke, robuuste en/of retro inrichting niet mag missen.

dovre houtkachels

Prijzen

Je hebt een ruime keuze in de modellen van zowel Dovre als Barbas, je hoeft dus geen zorgen te maken, door het ruime aanbod in het assortiment kan je altijd wat vinden, ook voor als je een beperkt budget hebt. Met deze hoogstaande merken ben je wel verzekerd dat je waar voor je geld krijgt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Plissé hordeur, houdt vliegen buiten!
Next post Tuintrend van het moment; buitenkleden voor in de tuin!