Read Time:2 Minute, 48 Second

De een leeft tussen de planten en prullaria, de ander heeft altijd een spik-en-span huis. Deze vijf woontypes zul je ongetwijfeld herkennen? Welke ben jij? Lees snel verder, want wij leggen ze voor je onder de loep!

In de categorie informatie die je niet nodig hebt, maar stiekem tóch benieuwd naar de bent: de vijf woontypes. Mensen zijn complexe wezens, maar toch is het soms zo leuk om ze in hokjes te plaatsen. En wees nou eens eerlijk, deze woontypes kennen we toch allemaal?

verschillende woontypes

Het type met de frutsels

Dit gezellige type stopt zijn of haar interieur helemaal vol met allerlei frutsels en prullaria. Van kaarsen, sierkussens, boeken en muurversieringen tot aan memorabilia. Geen vakantie gaat voorbij zonder een klein souvenirtje mee te nemen om deze vervolgens een mooi plekje in het huis te geven. Vergeet de kindertekeningen, fotolijstjes en droogbloemen niet. Wanneer je in het huis van het type met de frutsels komt, zie je gelijk waar deze persoon gek op is. Een persoonlijkere inrichtingen bestaat niet, maar je moet er natuurlijk net van houden.

interieur kussen
Klik hier voor meer info over bovenstaand kussen

Het doe-maar-zo-min-mogelijk type

Precies het tegenoverstelde is het doe-maar-zo-min-mogelijk type. De kenwoorden van dit woontype zijn clean, zen en functioneel. Elke toevoeging aan het interieur is zorgvuldig overwogen en heeft het liefst een functie óf hoge esthetische waarde. Of het nou gaat om iemand die minimalistisch leeft of gewoon een ‘doe-maar-normaal-dan-doe-je-al-gek-genoeg karakter’ heeft, dit huis is complete rommelvrij en overzichtelijk. De één vindt het saai, de ander vindt het heerlijk.

wandsculptuur voor interieur
Klik hier voor meer info over deze wandsculptuur
interieurstijlen

Het robuuste type

Dit type heeft ongetwijfeld regelmatig interieurprogramma’s op staan en is helemaal bij de tijd. Het robuuste type is gek op het industriële interieur en daarmee hout, metaal en de kleur zwart. Dit type mag graag de woorden authentiek, ambachtelijk en, uiteraard, robuust in de mond nemen en heeft niks met pastel, lieflijk en tijdelijke trends. Het geluk van het robuuste type is dat veel mensen zich wel kunnen vinden in de industriële woonstijl, maar de liefde voor een robuust interieur ervaart niemand zoals het robuuste type dit omarmt. 

metalen lockerkast
Klik hier voor meer info over bovenstaande locker

Het brocante type

Het brocante woontype is eigenlijk in de verkeerde tijd en op de verkeerde plek geboren. Dit type hoort thuis in een oud Engels landhuis of een Frans chateau. Bij gebrek aan beter kleden ze hun eigen stekkie in Nederland maar aan met toeters, bellen en krullen, verkregen van brocante markten en de vakantie in Frankrijk. Denk aan afgebladderde en roestige stoelen en krullende houten kasten. Voor het brocante type een hemel, voor het niet-brocante type wat minder. 

bruine chaise lounge
Klik hier voor meer info over bovenstaande chaise lounge
slaapkamer interieur

Het binnentuin type

De meeste mensen hebben wel een plant in huis staan. Dit is namelijk een ontzettend leuke toevoeging aan je interieur en zorgt ook nog eens voor extra zuurstof in de ruimte. Het binnentuin type is hier echter ontzettend mee aan de haal gegaan en de woonkamer, of het hele huis, omgetoverd tot een ware jungle. Het karakter van het binnentuin type is waarschijnlijk ontzettend zorgzaam, zachtaardig en verantwoordelijk, dus prijs je rijk met een binnentuin type als huisgenoot.

verschillende interieur stijlen
Klik hier voor meer info over bovenstaande plant
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
lekker slapen Previous post Waarom je zo heerlijk kunt slapen op een boxspring en waarom dit goed voor je is
salon tafel Next post Meubels kopen: hoe vind je de juiste salontafel