Read Time:2 Minute, 47 Second

Boxsprings zijn al jaren de best verkochte bedden van Nederland. Ze zijn comfortabel, hebben een luxe uitstraling en zijn makkelijk uit te stappen door hun hoogte. Dankzij die luxe uitstraling is dit type bed ook het meest gebruikt in hotels en pensions.  Bij veel mensen roept een boxspring dan ook dat gevoel op, wat natuurlijk een extra beleving is. Zeker als je bijvoorbeeld kiest voor een vispring boxspring kun je het bed helemaal naar je eigen wensen kopen. Het beste kun je dan echter wel naar een beddenspeciaalzaak gaan, zodat zij jou optimaal kunnen informeren en jij de beste keuze kunt maken. Ben je benieuwd naar waar je allemaal op moet letten als je een boxspring gaat kopen? Lees dan vooral verder!

Een boxspring bestaat altijd uit minimaal twee matrassen, vaak zelfs drie

Bij een boxspring bed ligt de matras in een soort van open doos met aan de onderkant de metalen veren of houten latten. Dit type bed heeft altijd minimaal twee matrassen op elkaar, de matrasbodem, met daarop het matras, met vaak nog een derde matras daarop, de matrastopper. De meeste boxspring bedden hebben een hoofdbord en daarnaast kun je kiezen voor een voetbord, wat echter ook vaak wordt weggelaten.

Een boxspring is vaak een stuk hoger dan een standaard bed

Vooral ouderen mensen merken hoe moeilijk het kan zijn om alleen op te staan uit een bed. Als het bed namelijk laag is, dan is het erg moeilijk om in je eentje omhoog te komen. Doordat de instaphoogte van een boxspring vaak net iets hoger is dan bij een standaard bed, is zowel het in- als uitstappen erg makkelijk. Een goede speciaalzaak meet jouw ideale instaphoogte en stemt de keuze van het bed daarop af. 

Waar moet je op letten bij het kiezen van het juiste matras voor jou

Het lichaam wordt op een goed matras op de juiste wijze ondersteund en de keuze hiervoor is gebaseerd op de houding waarin je slaapt, je lichaamsbouw en je gewicht. Zo maakt het namelijk uit of je veel op je zij of op je borst/rug ligt. . Bij een zijligging is het belangrijk dat het matras de wervelkolom in een rechte lijn laten liggen. Voor rugslapers is het zaak dat het matras ondersteuning biedt aan de schouders en de heupen. Daardoor wordt de natuurlijke kromming van de wervelkolom niet veranderd. Met al dit soort zaken dien je rekening te houden als je het juiste matras voor jou gaat kiezen. Zorg dan ook dat je je goed laat informeren, want een nieuw bed koop je niet elk jaar. Daarnaast wil je er natuurlijk gewoon zo lang mogelijk mee doen.

Doordat we vocht verliezen tijdens het slapen, is ventilatie van het bed belangrijk

Een goede ventilatie is voor een matras erg belangrijk, want gemiddeld verliezen we 0.25 tot 2 liter vocht per nacht. Het juiste matras voert dit vocht snel af en daarbij wordt ook de warmte goed doorgelaten, dit geldt vooral voor een schuimmatras of een latex matras. Ook het ligcomfort is een aandachtspunt, want juist het ligcomfort bepaalt de kwaliteit van je slaap.

De meeste boxsprings hebben mogelijkheden om het bed te verstellen, waardoor je de  boxspring helemaal op jouw slaaphouding kunt afstemmen. Sommige boxsprings kun je ook in de hoogte verstellen, waardoor in- en uitstappen nog makkelijker wordt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Spiegelkasten Previous post Verschillende soorten badkamerspiegelkasten
welk woontype ben jij Next post De 5 woontypes: welke ben jij?