Read Time:2 Minute, 43 Second

Heb jij je wel eens afgevraagd waarom een interieur met planten zoveel gezelliger is? Het hoeven dan niet eens direct heel veel of heel grote soorten te zijn, maar gewoon wat planten, dat doet al zo veel. En ze zijn er niet alleen voor de gezelligheid. Ze hebben ook grote invloed op de gezondheid want ze veranderen het binnenklimaat in positieve zin. En je kunt gelukkig ook online je planten bestellen.

Relaxtherapie

Dat deze groene vrienden ontspannend werken en ervoor zorgen dat je stressniveau daalt is zelfs wetenschappelijk bewezen. Wanneer je een kas of oranjerie inloopt voel je de spanning gewoon van je afglijden. Niet voor niets gaan mensen graag de natuur in. Dus ook thuis planten bestellen is daarom al een prima reden. Het is er ook de oorzaak van dat mensen het gevoel van gezelligheid ervaren wanneer ze ergens binnen komen waar planten staan. De huiselijke sfeer die opgeroepen wordt en daarmee iets heel fundamenteels, bijna een soort leefbaarheid aan een interieur toevoegt, verhoogt de uitstraling van de inrichting. Maar planten doen veel meer voor het binnenklimaat.

Planten bestellen voor een gezonde lucht

Planten werken luchtzuiverend. De ene soort doet dat wat meer dan de ander. Je hebt zelfs soorten die specifiek voor luchtzuivering ingezet worden zoals de vrouwentong met statige rechtopstaande bladeren of de graslelie, niet alleen een bonte verschijning in de pot maar ook als hangplant. Verschillende hederasoorten of de Epipremnum, ook een bontbladige die in pot of hangversie in je interieur past. Een Clusia in stolp is trendy en de Calathea frist met het bonte blad de schaduwhoek op waar de plant het best tot zijn recht komt. Vind je palmen het mooist dan is er de Mexicaanse dwergpalm die elke plek een tropisch vleugje meegeeft.

Planten zorgen ook voor voldoende luchtvochtigheid in huis. Door de droge lucht, zeker wanneer de centrale verwarming weer aan staat is de lucht in huis voor ons mensen eigenlijk veel te droog. Planten in huis hebben ook behoefte aan vocht, ongeveer dezelfde hoeveelheid als goed voor ons is. Zorg je voor je planten door speciale luchtbevochtigers aan te schaffen, hoewel een kopje met water strategisch bij de planten geplaatst ook al voldoende kan zijn, dan zorg je dus ook goed voor jezelf.

Zeker nu er veel thuiswerk situaties zijn is het goed om met planten aan het werk te gaan. Juist ook op de thuiswerkplek zijn planten bestellen eigenlijk een must. Buiten de voordelen op die al genoemd zijn voorkomen ze ook keelklachten en een droge neus, jeuk en irritatie. Allemaal terug te leiden op droogte. Een betere concentratie komt doordat er meer zuurstof in de lucht zit volgens onderzoek.

Grote of kleine planten bestellen

Denk nu niet dat alleen grote planten doen wat hierboven beschreven staat. De kleintjes doen precies hetzelfde. Een mini Monstera heeft dezelfde gaten als het grotere familielid, een chinees lantaarntje is als hangplantje ideaal door de kleuren die in het blad en de stelen voorkomen. Je kunt ook voor succulenten kiezen en wil je een meer tropische uitstraling ga dan voor een palm of bamboe. Groot of klein, het maakt niet uit welke sfeer je thuis wilt creëren. Er is zoveel keus in prachtige kamerplanten, je moet gewoon wel slagen. Planten bestellen doe je vanuit je luie stoel.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
hippe-plantenstandaard Previous post Fleur jouw huis op met een mooie design plantenstandaard
professionele camera installatie Next post Kies voor professionele camera installatie