Read Time:2 Minute, 52 Second

“Foscarini ontdekt, ontwikkelt en produceert decoratieve lampen: dag en nacht.” Het is een duidelijk statement dat dit Italiaanse label maakt. Foscarini lampen moeten naast functioneel ook vooral mooi zijn, of ze nu aan of uit zijn. Ook overdag mag het oog ook wat. Wij gingen voor jou even kijken naar de Foscarini hanglampen, en lichten een paar bijzondere ontwerpen uit. Laat je inspireren.

hanglamp van foscarini
Foscarini Big Bang Large hanglamp LED à € 2.492,18

Foscarini gaat voor hedendaagse vormen

Als je de Foscarini hanglampen bekijkt, merk je op dat ze vooral ronde vormen hebben. Foscarini kiest voor een zeker niveau van organische vormen. Behalve bij de Big Bang hanglamp houdt Foscarini zich aan deze look. Ronde vormen brengen rust in een kamer, maar toch hebben de Foscarini hanglampen een krachtige uitstraling. Dit komt vaak door de kleuren (Chouchin of Buds model bijvoorbeeld) of de gestileerde vormen (Le Soleil hanglamp halo of het Aplomb model).

 

foscarini hanglampen
Foscarini Caboche Grande hanglamp LED dimbaar à € 2.574,42

Waar komt een Foscarini hanglamp het best tot zijn recht?

De meeste Foscarini hanglampen zijn zo apart dat je ze best centraal ophangt. Kijk bijvoorbeeld naar de Foscarini hanglamp Caboche, of de Treche Grande. Het zijn prachtige hanglampen voor boven de eettafel, de salontafel of voor in de slaapkamer. Andere kunnen dan weer met enkele gelijkaardige ontwerpen samen hangen, in een bundel of op een rijtje. Kijk dan naar de kleinere modellen zoals de Birdie Piccola die onder meer in wit en koper uitvoering te verkrijgen is, en best wel te combineren valt. Kies een dergelijke lamp voor boven het aanrecht of om voor je grote schuiframen naar de tuin te hangen.

foscarini hanglamp
Foscarini Spokes 1 hanglamp LED dimbaar à € 1.145,16

Een Foscarini hanglamp voor elk hedendaags interieur

Een modern interieur oogt meestal strak. Witte muren, grote kamers en strakke vloeren zijn zeer populair in moderne interieurs. Je kunt perfect je hanglamp van Foscarini hierbij laten aansluiten. In dit label vind je witte lampen in glimmende of matte afwerking. En de ene hanglamp van Foscarini ziet er al strakker uit dan de andere. Je kunt kiezen voor heel opvallende lampen (Foscarini Spokes 1) of een vrij discrete hanglamp (Gregg Grande). Wil je voor kleur gaan? Dit kan perfect. Zo kun je je hanglamp combineren met je accessoires en meubelen zoals je vloerkleed, raamdecoratie, fauteuils en muurdecoratie. Kleuren en strakke interieurinrichting gaan perfect samen. Een opvallende blauwe Plass Media of een klassieke en tegelijk moderne Twiggy hanglamp: elk van deze lampen brengen een zeer aparte sfeer in je kamer.

hanglampen foscarini
Foscarini Gregg Grande hanglamp LED dimbaar à € 708,05

Foscarini: lampen met mogelijkheden

Bij het kiezen van een Foscarini hanglamp, denk je ook aan zaken zoals dimbaarheid of de mogelijkheid om LED lampen te gebruiken. Foscarini speelt hierop in. Alle lampen beantwoorden aan de moderne vereisten. Op die manier creëer je met je Foscarini hanglamp de gewenste sfeer. Ga ook eens kijken bij de Foscarini vloer-, tafel- en wandlampen. Of zocht je een plafonnière? Ook dat kan bij Foscarini. Stem je volledige verlichting op elkaar af zodat je in je huis herkenningspunten krijgt: dezelfde kleuren of dezelfde vormen bijvoorbeeld. Foscarini gaat voor stijl, net zoals jij dit doet in elke kamer van je woning.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post De voordelen van tegelvloeren
Next post 5 tips voor het huis uit gaan