Read Time:2 Minute, 47 Second

Sinds de huidige Corona crisis is de belangstelling voor luchtfilters, zoals een wtw filter, exponentieel gegroeid. Luchtfilters houden de lucht in huis, bedrijfspand of fabriek schoon door stof, huidschilfers van huisdieren en andere deeltjes uit de lucht te verwijderen. Vroeger zagen we dit soort filters eigenlijk uitsluitend gebruik worden in bedrijfspanden en winkels, maar tegenwoordig kiezen steeds meer particulieren ook voor een luchtfilter in huis. Waarom lees je in onderstaande blog.

De juiste luchtfilter kiezen voor jouw woning

De keuze van het luchtfilter hangt af van de grootte van de ruimte die gefilterd moet worden. Voor grote ruimtes worden HEPA-filters (High Efficiency Particulate Arrestance) aanbevolen. Dit type filter kennen we al lang, omdat luchtfilters vroeger nagenoeg alleen voor zakelijk gebruik werden aangeschaft.

Koop nooit een luchtfilter zonder eerst de behoeften te kennen. Je denkt misschien dat een HEPA-filter geschikt is voor elk huis en kantoor, maar je hebt misschien een ander type luchtfilter nodig, afhankelijk van wat je wilt bereiken met het filter in huis.

Als je op zoek bent naar een luchtreiniger, meet dan de grootte van de kamer of ruimte die moet worden gefilterd voordat je deze aanschaft. Dit zal je helpen een beter idee te krijgen van welk type en welke maat geschikt is voor jouw woning. Heb je bijvoorbeeld huisdieren in huis ook dan is een HEPA luchtfilter de perfecte keuze voor jou. HEPA-filters zijn ontworpen om allergenen zoals huidschilfers van huisdieren, stof en pollen op te vangen, waardoor jouw leefomgeving veel schoner en gezonder wordt.

Om schone lucht in huis, of op een werkplek te realiseren, moet je ervoor zorgen dat de filters altijd schoon zijn. Als je merkt dat je veel stof of haren van huisdieren op de vloer hebt, is het tijd om je filters te vervangen. We raden wel aan je te laten adviseren over het vervangen van de luchtfilters. 

Soorten luchtfilters en hun voordelen

Geplooide filters

Een geplooide filter is het meest voorkomende type filter en kan op vrijwel elke machine of ruimte worden gebruikt. Geplooide filters hebben een groter oppervlak waardoor de luchtstroom toeneemt en de opbouw van statische elektriciteit wordt verminderd.

Stofzakken

Deze kunnen met een stofzuiger worden gebruikt om stofdeeltjes uit de omgeving op te vangen. Stofzakken zijn er in twee soorten, wegwerppapier of herbruikbare doek, beide moeten worden vervangen wanneer ze vol raken met stofdeeltjes.

Er zijn veel mensen die steeds vaker hun HVAC-systeem liever online kopen. Zij kunnen zelf het onderzoek doen en vervolgens het product aanschaffen zonder tussenkomst van een deskundige. Er zijn echter 3 dingen waar je rekening mee moet houden voordat je een doe-het-zelf filter van internet koopt. Eerst moet je je behoeften en de ruimte leren kennen, zodat je weet welk soort systeem het beste werkt voor jouw huis of kantoor. 

Daarnaast moet je nagaan of een professionele installatie vereist is voor jouw type systeem. Ten derde worden al deze producten geleverd met garanties, dus zorg ervoor dat je deze leest voordat je jouw beslissing neemt.

Conclusie: Last van vuile, vervuilde lucht? De beste manier om voor schonere, gezondere lucht in uw huis te zorgen, is door uw filter regelmatig te vervangen. Vervuilde filters zijn de belangrijkste oorzaak van een slechte luchtkwaliteit binnenshuis. Het is tijd om actie te ondernemen en jouw filter te vervangen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
nieuwe vaatwasser kopen Previous post De juiste vaatwasser kopen? Zo doe je dat
Next post Mooie betaalbare tuin loungesets van Made.com