Read Time:2 Minute, 29 Second

Een kantoor aan huis is iets waar veel mensen van dromen, vandaar in dit artikel vijf handige tips voor de inrichting!

Tip 1: Ruimte

Het belangrijkste onderdeel van het inrichten van een kantoor aan huis is misschien wel de ruimte zelf. Als u kinderen of huisgenoten heeft wilt u een ruimte waar u voldoende rust hebt om goed te kunnen werken, u heeft dan baat bij een deur die eventueel op slot kan. Zorg voor voldoende daglicht in de ruimte en een raam dat open kan als de temperaturen stijgen om een aangenaam werkklimaat te behouden.

Tip 2: Printen

Bij een kantoorruimte hoort ook een printer met printinkt zodat u documenten kan afdrukken, met USB-aansluiting zodat u niet internet-afhankelijk bent voor het printen van documenten. Een goedkope printer is niet aan te bevelen. Als u veel moet printen is het makkelijk om een model aan te schaffen waar veel papier in kan en die eventueel automatisch kan nieten of perforeren voor het gebruiksgemak. Zorg voor goede inktcartridges die een groot printvermogen hebben zodat u niet om de haverklap nieuwe hoeft te bestellen. Op een website als bijvoorbeeld PrintAbout kunt u eenvoudig cartridges bestellen.

Tip 3: Inrichting

Zo’n persoonlijke werkplek aan huis moet ingericht worden. U wilt een prettige sfeer creëren waarin u goed kunt werken, door bijvoorbeeld neutrale kleuren voor de muren en vloer te gebruiken. Er niet te veel afleiding aanwezig zijn in de ruimte voor een goed concentratievermogen. Schaf een goede, verstelbare stoel aan met een stevige leuning om een goede houding te hebben tijdens het werk om zo eventuele rug- en nekklachten te voorkomen. Uw bureau moet de juiste hoogte zijn zodat u er comfortabel achter kunt zitten en vooral moet het veel ruimte hebben om dingen goed en overzichtelijk neer te kunnen leggen. Verder is het misschien leuk om een plant in de kamer te nemen en wat leuke foto’s op te hangen of neer te zetten.

Tip 4: Computer

Essentieel voor een kantoorruimte is natuurlijk de computer. Als u veel reist voor het werk dan is het aan te bevelen om een goede laptop aan te schaffen waarmee u makkelijk overal kunt werken. Als u vooral of alleen maar vanuit huis gaat werken dan is een traditionele stationaire computer misschien iets voor u. Het voordeel aan dit soort computer is dat u makkelijk een los toetsenbord aan kan schaffen waar u comfortabel op kunt typen en gaan deze computers vaak wat langer mee dan laptops.

Tip 5: Overzicht

Heel belangrijk is dat uw werkruimte straks overzichtelijk wordt zodat u niet constant hoeft te zoeken naar de spullen die u nodig hebt. Zorg voor voldoende bakjes of mandjes waar uw spullen in kunnen en label deze zodat u altijd alles snel kunt vinden. Maak een archief voor uw papierwerk op alfabetische volgorde voor het snel opzoeken van gegevens.

Dit waren de vijf tips! Wij hopen dat u er iets aan zult hebben als u uw thuis kantoor gaat inrichten!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
ventileren Previous post Ventileren kun je leren!
mooie design mokken Next post Mooie design mokken voor elke type interieur: pluspunten & mogelijkheden