Read Time:2 Minute, 0 Second

Voor veel mensen is de vaatwasser een onmisbaar apparaat in de keuken. Na het koken heb je niet altijd zin om met de hand de afwas nog te doen. Over het algemeen is afwassen geen populair klusje. Dan is het wel zo handig als je de vaat in de vaatwasser kan zetten. Zo zit je niet met vieze vaat opgescheept en wordt alles automatisch schoon. 

Als je echter op zoek gaat naar een vaatwasser, zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Het kan een flinke investering zijn en daarom wil je wel goede keuzes maken. In dit artikel helpen we je daarbij op weg. We zetten een paar aspecten voor je op een rijtje waar je op zou kunnen letten. 

Overweeg een inbouw

Als je op zoek gaat naar een vaatwasser zijn er over het algemeen 2 opties. Je kunt gaan voor een vrijstaande vaatwasser of voor een vaatwasser die je in kunt bouwen. Bij een inbouw vaatwasser krijgt de vaatwasser een plek in de keuken en wordt het apparaat in een kastje gemonteerd. Het kastdeurtje kun je dan overeen laten komen met de rest van de keuken zodat de uitstraling een geheel blijft. Zo zit de inbouw vaatwasser netjes opgeborgen. 

Let op het formaat

Of je nu voor een inbouw vaatwasser gaat of eentje die vrijstaand is, je moet in alle gevallen rekening houden met het formaat. Kijk voordat je de vaatwasser gaat kopen goed waar hij moet komen te staan en meet daarvan de nismaten op. Hou zowel rekening met de breedte als de hoogte van de toekomstige vaatwasser. 

Bekijk het energielabel

Wil je op den duur niet met al te hoge energiekosten komen te zitten? Kijk dan bij je zoektocht naar een nieuwe vaatwasser naar de energielabels. Een zuinige vaatwasser is goed voor het milieu en voor je eigen portemonnee. Probeer een label te vinden die minimaal klasse D heeft. Hoe hoger, hoe beter. 

Verdiep je in verschillende functies en programma’s

Elke vaatwasser heeft weer andere functies. Op het moment dat je een specifieke voorkeur hebt voor een functie of gewend bent aan een bepaald programma kan het slim zijn om hier op te letten als je een nieuwe vaatwasser gaat kopen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je op zoek bent naar een vaatwasser met ecostand, of een bepaald aantal graden waarop hij kan wassen. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
mooie-hoek-loungeset-voor-6-personen Previous post De mooiste hoek loungesets voor 6 personen
luchtfilter Next post Altijd schone lucht in huis door een luchtfilter