Read Time:2 Minute, 3 Second

In het leven weet je niet wat er allemaal kan gebeuren. Daarom is ’t belangrijk om goed voorbereid te zijn voor elk omstandigheid. Ook wanneer het om inboedel gaat kan er van alles en nog wat gebeuren. Brand kan uitbreken in je huis of een inbreker kan met je televisie ervandoor gaan. Je spullen kun je misschien niet terugkrijgen, maar je kan er tenminste voor gecompenseerd worden. Daarom is het belangrijk om een inboedelverzekering af te sluiten. En niet zomaar een verzekering, maar eentje die helemaal bij jouw situatie past.

In het verleden nam het meer tijd in beslag om na te gaan wat de waarde van de inboedel eigenlijk is, maar tegenwoordig gaat dat veel sneller. Dat komt dankzij de Inboedelwaardemeter die de verzekeraars een goede indicatie kan geven. Men kijkt naar kostbare bezittingen, inkomen, oppervlakte van de woning en leeftijd om na te gaan hoeveel de waarde eigenlijk is. Je krijgt dan een betrouwbare indicatie. Maar voordat dit allemaal kan gebeuren, moet je eerst een geschikte inboedelverzekering vinden.

Nu is het mogelijk om wel binnen een dag al een goede inboedelverzekering te vinden. Je kunt gewoon online alle verzekeringsmaatschappijen googelen en hun inboedelverzekeringen doornemen of je kunt gewoon naar een website gaan die Inboedelverzekeringen voor je vergelijkt. Dat bespaart je best wat tijd. Als je een paar goeie verzekeringen gevonden hebt, dan kun je de handige tool gebruiken om te zien hoeveel je voor je verzekering moet betalen en welke van ze het goedkoopst zijn.

Natuurlijk moet je ook eerst nagaan wat er allemaal verzekerd wordt. Bij een inboedelverzekering ben je verzekerd voor brand, water, ontploffing, inbraak, diefstal, vandalisme en storm. Maar hier alleen is je inboedel niet helemaal verzekerd. De meeste mensen zijn al tevreden hiermee, maar anderen sluiten ook de allriskverzekering af. Hier ben je ook verzekerd voor schade door plotselinge onvoorziene gebeurtenissen. Dan pas is je inboedel helemaal verzekerd.

Het is goed om te weten dat je 1 keer in de 5 jaren opnieuw de inboedelwaardemeter gaat moeten invullen. Dat is logisch aangezien je leefsituatie in die periode best kan veranderen. Het kan zijn dat je inkomen gaat stijgen of dat je in die periode meerdere spullen bent gaan kopen.

Eigenlijk zou je hier niet moeten stoppen, want een inboedelverzekering gaat samen met een woonverzekering. Want als je je spullen verzekerd hebt, dan zou je eigenlijk ook je woning moeten verzekeren. Waar anders ga je je spullen plaatsen als die er niet meer is?

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
triple glas Previous post Nog duurzamere isolatie met triple glas
vouwgordijnen Next post Waarom vouwgordijnen momenteel zo populair zijn