Read Time:2 Minute, 17 Second

Vouwgordijnen zijn tegenwoordig heel erg in. Het is niet alleen de klasse die ze uitstralen. Ook het gebruiksgemak en het perfect functioneren is wat de moderne mens zoekt. Welke soorten bestaan er zoal, kun je ze op maat laten maken en kies jij eventueel voor elektrische vouwgordijnen? Wij zochten een aantal tips bij elkaar om je zoektocht naar de perfecte raamdecoratie makkelijker te maken.

Waarom kiezen voor vouwgordijnen?

Dit type gordijnen functioneert heel anders dan gewone overgordijnen. Als je overgordijnen open schuift, krijg je het licht over de gehele hoogte binnen vallen. Of de zon hoog of laag staat, het zonlicht valt rechtstreeks in de kamer. Vouwgordijnen daarentegen regelen de lichtinval veel nauwkeuriger. Je haalt je vouwgordijnen op zo hoog je het zelf wilt. Vouwgordijnen zien er wat strakker uit dan overgordijnen, die vaak in plooien vallen. Daardoor zijn ze geschikt voor elke stijl van woning. Ze passen dan ook zowel in moderne als meer traditionele interieurs.

zwarte vouwgordijnen

Diverse soorten en mogelijkheden

Vouwgordijnen zijn van stof gemaakt en zijn in vrijwel alle kleuren beschikbaar. Er bestaan vouwgordijnen die wel wat licht doorlaten. Deze zijn bijvoorbeeld geschikt om sfeer te creëren in de woonkamer. Anderzijds bestaan er vouwgordijnen die gemaakt zijn uit een dicht geweven stof. Deze sluiten het licht bijna volledig buiten. Als je toch nog extra verduistering wilt, kun je de overgordijnen voorzien van een voering. Deze voering kan in dezelfde kleur of in een andere kleur dan je gordijn gekozen worden. Qua afwerking en details heb je ook een aantal keuzes. Zo kun je de ketting om het gordijn te bedienen in wit kunststof of in metaal kiezen. Onderaan heb je de keuze om je gordijn te voorzien van een volant ook wel zonneflap genoemd. Je kunt je gordijn laten opsieren met een mooie (contrasterende) bies rondom. Voor de installatie kun je kiezen voor een montage aan het plafond of aan de wand. En uiteraard kun je ze volledig op maat van je ramen laten maken. Zo passen ze perfect in je interieur.

Waarom kiezen voor elektrische bediening?

Misschien heb je ramen waar je niet zo goed bij kan. Of je ramen zijn zo groot dat je vouwgordijn heel zwaar is. Ook mensen die niet meer zo goed te been zijn hebben graag dat hun gordijnen makkelijk te bedienen zijn. Elektrische vouwgordijnen zijn dé oplossing. De aansturing gebeurt door middel van een batterij of via het gewone netwerk van elektriciteit. En wat dacht je ervan om je elektrische vouwgordijnen te programmeren en ze op en neer te laten wanneer jij dat wilt? Het kan allemaal! Gemak, luxe en uitstraling: het zit allemaal samengebundeld in een mooi vouwgordijn dat eventueel elektrisch wordt bediend.             

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
inboedel verzekeren Previous post Zorg dat je inboedel goed verzekerd is
opbergtips voor schoenen Next post Schoenen opbergen doe je zo