Read Time:2 Minute, 18 Second

Het isoleren van je huis is een zeer effectieve manier om je huis duurzamer te maken en ervoor te zorgen dat je flink op energie kunt besparen. Je bent dan niet alleen ecologisch verantwoord bezig, maar je bespaard ook nog eens flink op je energiekosten. Een effectieve wijze van isoleren dat veel toegepast wordt is het plaatsen van dubbele beglazing of hoogrendementsglas. Wil je nog duurzamer gaan isoleren dan is triple glas de perfecte oplossing.

Dubbel glas en hoogrendementsglas

Woningen die voorzien zijn van alleen maar enkel glas zijn sporadisch nog te vinden. De meeste woningen zijn in ieder geval voorzien van dubbele beglazing. Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een spouw die gevuld is met droge lucht ter isolatie. De verbeterde versie van dubbele beglazing is hoogrendementsglas. Dit glas bestaat ook uit twee glasplaten met een spouw, maar is er aan de binnenzijde van één van de glasplaten een metalen coating laagje aangebracht. Hoogrendementsglas kent verschillende types. Bij HR+ glas is de spouw net als dubbel glas gevuld met droge lucht. Het meest gebruikte soort hoogrendementsglas is HR++ glas. Hierbij is de spouw gevuld met een edelgas voor een nog betere isolatie. HR++ glas wordt momenteel ook het meest toegepast in nieuwbouwwoningen.

Wat is triple glas?

In tegenstelling tot HR+ en HR++ glas, bestaat triple glas uit drie glasplaten. Het glas wordt dan ook wel eens HR+++ glas genoemd. Drie glasplaten heeft ook tot gevolg dat er een dubbele spouw aanwezig is. Deze dubbele spouw kan gevuld zijn met lucht, maar is in de meeste gevallen met edelgas gevuld. De binnenzijde van de twee buitenste glasplaten zijn voorzien van een onzichtbare metalen coatinglaag. Van alle soorten dubbel glas heeft triple glas de hoogste isolatiewaarde. Er zal hier nauwelijks nog warmte door kunnen ontsnappen. Hierdoor is de woning optimaal geïsoleerd en kun je nog meer besparen op energie.

Waar moet je op letten bij het plaatsen van triple glas?

Wanneer je je oude glas laat vervangen door triple glas in bestaande kozijnen, dan zul je moeten beoordelen of dit mogelijk is. Het glas is namelijk dikker dan dubbel glas of hoogrendementsglas. Omdat je ook met een extra glasplaat zit, is het gewicht ook veel zwaarder en daar moeten de kozijnen tegen bestand zijn. Daarnaast is het heel verstandig om triple glas te combineren met een goede zonwering. In de winter werkt het glas uitstekend om warmte vast te houden en kou tegen te houden, maar zomers kan het binnen erg warm worden. Een goede zonwering is dan noodzakelijk. Laat je triple glas installeren, vraag dan eerste offertes op bij diverse glaszetters. De prijs glaszetter kan variëren en let vooral ook op de kwaliteit van het geleverde werk.            

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
gevelrenovatie Previous post Gevelrenovatie of gevelreiniging?
inboedel verzekeren Next post Zorg dat je inboedel goed verzekerd is