Read Time:3 Minute, 16 Second

Verhuizen is net zoals een kind krijgen en trouwen een ingrijpende gebeurtenis. Voor veel mensen levert verhuizen enorm veel stress op maar dit hoeft niet. Er zijn een aantal dingen waar jezelf gelukkig veel invloed op hebt en dit kan ervoor zorgen dat je een stuk minder stress ervaart tijdens de verhuizing. Hoe? Dat lees je hieronder.

Begin op tijd

Er staat een verhuizing in het vooruitzicht en vaak weet je dit al ruimschoots van tevoren, het heeft dus helemaal geen zin om alles uit te stellen. Ook al heb je de sleutel van je nieuwe huis nog niet ontvangen, het kan geen kwaad om alvast te beginnen. Er zijn namelijk ongetwijfeld klusjes die al gedaan kunnen worden, bijvoorbeeld het opruimen van je huis en het regelen van praktische zaken. Heb je nieuwe meubels nodig, hou dan ook zeker rekening met de levertijd en begin op tijd met shoppen. Tijdens een verhuizing heb je vaak ook minder zin/tijd om te koken, misschien is het handig om alvast wat vooruit te koken en dit in te vriezen zodat je hier tijdens de verhuizing niet meer aan hoeft te denken. 

Maak een goede planning

Ook iets wat je alvast kan doen is een planning maken. Het maken van een goede planning kan namelijk een heleboel stress wegnemen. Maak een takenlijst van alles wat gedaan moet worden en doe dit tot in detail. Zo wordt het voor jezelf, maar ook voor eventuele hulp, meteen duidelijk wat er allemaal nog gedaan moet worden. Ook is het een fijn gevoel wanneer je bepaalde taken kunt afvinken, dit geeft vaak veel voldoening!

Denk aan praktische zaken

Vergeet ook vooral geen praktische zaken te regelen en vaak kun je dit ook het beste doen ruim voor je verhuizing. Tijdens het verhuizen heb je 101 dingen te doen en het is dan fijn dat je hier niet meer aan hoeft te denken. Praktische zaken die geregeld moeten worden voor een verhuizing zijn bijvoorbeeld het aanvragen van internet/tv, het doorgeven van je nieuwe adres aan instanties maar ook het aanpassen van eventuele abonnementen. 

Schakel hulp in

Vele handen maken licht werk, deze gezegde klopt ook zeker in het geval van een verhuizing. Wees niet bang om hulp in te schakelen, bijvoorbeeld van vrienden en familie maar je kunt uiteraard ook overwegen om een verhuisbedrijf te regelen. Een verhuisbedrijf inhuren zal een hoop stress wegnemen en je maakt het jezelf ontzettend makkelijk. Schakel bijvoorbeeld Moving company Nijmegen of Moving company Utrecht in als je hier in de buurt woont. Zij zijn een professioneel verhuisbedrijf en kunnen een hoop verhuiszorgen wegnemen. 

Meten is weten!

Grote kans dat je nieuwe huis hele andere afmetingen heeft en dit is iets waar je ook van te voren al rekening mee kunt houden. Heb je net de sleutel gekregen, ga dan zeker even voor de verhuizing langs om bijvoorbeeld de ruimte rondom de trap en deurposten op te meten. Zo weet je van te voren of je meubels gaan passen zonder een hoop gedoe. Op de dag zelf kom je zo niet voor verrassingen te staan. 

Plan momenten van ontspanning in

Ook al brengt een verhuizing veel drukte met zich mee, plan ook momenten van ontspanning in. Wanneer je al heel erg gespannen aan de verhuizing begint, zal de dag automatisch al heel stressvol zijn. Geef je zelf af en toe even wat rust door bijvoorbeeld het maken van een wandeling, even lekker te sporten of rustig met een boek op de bank te gaan zitten. Probeer ook in de periode voor de verhuizing extra goed te letten op je voeding en ga op tijd naar bed. 

Met het opvolgen van deze tips wordt het vast minder stressvol om te verhuizen. Probeer vooral goed te plannen, op tijd te beginnen en af en toe ook even wat adempauze in te lassen en dan komt het vast en zeker goed!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
energie labels Previous post Van A++++ tot G, welke energielabels kunnen er allemaal worden toegekend?
een ​​tuin in je appartement Next post Zo kun je een ​​tuin in je appartement hebben