Read Time:2 Minute, 1 Second

Heb je eindelijk een nieuwe kleerkast aangeschaft en ben je helemaal klaar voor de nieuwe inrichting? Mooi! We hebben namelijk een aantal super praktische tips voor je verzameld die ervoor zorgen dat die kleerkast ingericht wordt als nooit tevoren!

1. Kies dezelfde hangers

Een fout die veel mensen maken is dat de kleding in de kleerkast op allerlei verschillende hangers hangt. Hoewel dit op zich geen probleem hoeft te zijn, betekent dit wel dat je kleerkast sneller rommelig lijkt en dat kledingstukken minder makkelijk te zien zijn. Investeer liever eenmalig in een paar sets identieke hangers, zodat je kleerkast rustiger oogt én je direct meer ruimte tot je beschikking hebt.

2. Sorteer op kleur

Een kleerkast waarvan de kleding geheel gesorteerd is op kleur geeft een rustige uitstraling en zorgt er ook nog eens voor dat je in no-time een matchend kledingstuk voor je outfit gevonden hebt. Probeer je items niet alleen op kleuren, maar ook op categorieën te sorteren. Hang bijvoorbeeld eerst je tops van licht naar donker, opgevolgd door jurken, jasjes, broeken – en ga zo maar door. Zo heb jij je kleding snel uitgekozen en blijft het overzicht mooi bewaard.

3. Hangen of vouwen?

Hoewel het voor veel kleding fijn kan zijn om het uit te hangen, neemt dit ook best wat ruimte in beslag. Denk dus even goed na over welke items je daadwerkelijk op wilt hangen en welke je misschien zou kunnen vouwen. Hemden, broeken, truien en t-shirts kunnen zonder problemen (wanneer netjes opgevouwen) op de planken gelegd worden. Zo houdt je ruimte over voor items die sneller zouden kreuken of meer ruimte nodig hebben om mooi te blijven.

4. Maak je kleerkast geen algemene opslag

Hoewel het geen probleem is om stoffen items zoals handdoeken of washandjes in je kleerkast op te bergen, is het slim om andere items zoals decoratieve materialen of verkleedspullen ergens anders op te bergen. Zo zorg je ervoor dat je kleerkast opgeruimd en netjes blijft en je alles zonder problemen terug kunt vinden.

5. Schaf wat manden aan

Ga op zoek naar een aantal (eventueel kleinere) opbergmanden voor zaken als je ondergoed en sokken, maar ook om sjaals, riemen en andere accessoires in op te bergen. Wanneer je voldoende manden hebt kun je alle items per categorie scheiden, en heb je in no-time gevonden wat je zoekt! 

Wat heb jij gedaan om je nieuwe kleerkast optimaal in te richten? 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
kast met laden Previous post Kast met laden
criteria-nieuw-matras Next post Aandachtspunt bij kopen nieuw matras