Read Time:2 Minute, 39 Second

Een kast met laden is ontzettend handig. Je bergt er een heleboel spullen in op en ze zijn meteen uit het zicht. Als je op zoek bent naar een kast met laden, heb je natuurlijk bepaalde voorkeuren. De maat van het meubel zal waarschijnlijk een van de eerste dingen zijn waar je aan denkt, maar als je specifieke spullen wilt opbergen in het meubel, is het formaat van de laden wellicht even belangrijk. Als het meubel er dan ook nog uit moet zien zoals jij het voor ogen hebt, kan het een behoorlijke zoektocht worden. Concessies doen hoeft niet, want er is een manier waarop jij precies die leuke ladekast vindt die je zoekt.

Formaat dat staat

Hoog, breed, laag, smal, bij een meubelmakerij kun je precies aangeven wat het formaat van je ladekast moet worden. Je hoeft zodoende niet in te leveren op loopruimte of tegen een meubel aan te kijken dat net niet mooi past op de muur waartegen het komt te staan. Denkende aan de spullen die je wilt opbergen, kun je bij een meubelmaker overleggen wat voor jou een passende oplossing is. De binnenmaat van een la is namelijk anders dan de buitenmaat. Heb je zodoende specifieke spullen die in de la moeten passen? Een meubelmaker berekent eenvoudig wat mogelijk is en helpt je graag bij zulke wensen. 

Weet je waar mijn spullen zijn?

Een ladekast, commode of dressoir is voor veel spullen geschikt, eigenlijk voor alles wat niet rechtop kan staan en wat je uit het zicht wilt bewaren. Met speciale etiketgrepen kun je voor jezelf overzichtelijk houden wat er in elke lade zit, door er een thema aan te verbinden. Winterspul zoals mutsen, wanten en dassen bewaar je netjes bij elkaar, net als fotoalbums, kabels en snoeren en ga zo maar door. Een ander leuk idee is om ieder gezinslid een eigen la te geven. Post en andere rondslingerende spullen ruim je vlug op door ze in de la van de desbetreffende persoon te leggen. De gezinsleden zullen al snel leren dat ze eerst in hun la moeten kijken als ze iets zoeken, wat weer een heleboel vragen scheelt. Je kunt uiteraard kiezen voor een rustig ontwerp met een rij laden boven elkaar, maar ook de wat speelsere indeling met meerdere kleine laden, verspringend boven elkaar, past heel goed in de meeste interieurs.

Landelijk, modern, pimpelpaars of natuurlijk hout

Naast formaat en functionaliteit is het uiterlijk een belangrijk aspect wanneer je een meubel met laden op maat laat maken bij een meubelmakerij. De stijl van het meubel moet uiteraard aansluiten bij jouw wensen en bestaande interieur. Wil je sierlijke details zoals een romantische, opgezaagde plintlijst of kies je bijvoorbeeld voor een bolpoot die past bij je bestaande meubelen? Wil je porseleinen knoppen op de laden of juist beslag dat in het hout gefreest is? Er zijn veel verschillende mogelijkheden die bepalen hoe je ladekast eruit komt te zien. En vergeet ook de afwerking niet. Wil je dat de meubelmaker het voor je schildert? Of gaat je voorkeur juist uit naar die mooie uitstraling van een houten meubel? Laat je inspireren en stel zelf precies dat meubel samen dat jou gelukkig maakt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
kunst en decoratie uitlichten Previous post Hoe kun je je kunst en decoratie beter uitlichten in je interieur?
kleerkast inrichten Next post Zo richt jij je kleerkast optimaal in