Read Time:2 Minute, 1 Second

Nadat je enige tijd op zoek bent geweest naar jouw droomwoning, heb je deze inmiddels gevonden! Tijd om de hypotheek in orde te maken, zodat je ook daadwerkelijk over kunt gaan tot de overname van het pand. Dat klinkt vaak makkelijker, dan dat dit in de praktijk is. Er zijn bij het afsluiten van een hypotheek verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk aan je huidige inkomen, het inkomen van je partner en de schulden die jullie ieder hebben. Ook je plannen richting de toekomst spelen een rol in het bepalen van je maximale hypotheek. Mogelijk ben je voornemens de komende jaren minder te gaan werken, waardoor je inkomen daalt. Andersom kun je te maken krijgen met financiële meevallers, denk aan een jaarlijkse bonus van je werkgever. Een hypotheekadviseur vertelt je meer over dergelijke factoren. 

Eerste inschatting van je maximale hypotheek
Het uitbrengen van een bod op een woning is een spannend moment. Je wilt vooraf (nagenoeg) zeker weten, dat je bod realistisch is. Niet alleen dat je een goede kans maakt om de veiling te winnen; ook dat het geboden bedrag door een hypotheekverstrekker aan je wordt uitgeleend. Er zijn verschillende online tools, waarmee jij je maximale hypotheekbedrag kunt berekenen. Vul de tool eens in, om te kijken of jij jouw droomwoning middels een hypotheek kunt bekostigen. Mogelijk blijkt je maximale hypotheek veel lager te liggen, wat het zaak maakt om naar andere financieringsbronnen te zoeken. 

Aan de slag met een hypotheekadviseur 
Is jouw bod het winnende bod op je droomwoning? Dit is het moment om samen met de hypotheekadviseur om tafel te gaan. De hypotheekadviseur helpt je jouw financiële situatie in kaart te brengen. Hierbij niet alleen kijkend naar je vaste inkomen, maar bijvoorbeeld ook naar het dividend uit een onderneming, je privé vermogen en inkomsten uit een bonus die aan je wordt uitgekeerd. Op basis van het totaalplaatje berekent de hypotheekadviseur je definitieve maximale hypotheekbedrag. Vervolgens is het zaak de hypotheek in orde te maken, door een offerte aan te vragen, de benodigde documenten aan te leveren, enzovoorts. Een hypotheekadviseur helpt je door dit traject heen. 

Het afsluiten van een hypotheek voor de aankoop van je droomwoning zou je ook zelf kunnen regelen. Dit wordt afgeraden; het is prettig geadviseerd te worden door een hypotheekadviseur daar dit je veel geld kan besparen op maandbasis. Welke hypotheekvorm past bijvoorbeeld het beste bij jouw situatie? 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
houtkachel Previous post Hoe bepaal je de juiste houtkachel voor jou?
banken Next post Hoe bepaal je de juiste bank?