Read Time:2 Minute, 55 Second

Het kiezen van een bank is een van de belangrijkste beslissingen die je voor je interieur kunt maken! Denk er maar eens over na, zoveel van je leven draait om dit ene stuk. Ontspannen na het werk of in het weekend tv kijken, vrienden en familie ontvangen, een dutje doen… allemaal activiteiten die op de bank plaatsvinden! Maar hoe weet je of je op zoek moet naar hoekbanken of naar een kleine sofa? Lees dus, voordat je in dit meubelstuk investeert, onze tips over hoe je de perfecte bank voor jouw huis kiest.

Denk na over je levensstijl

Neem even de tijd om na te denken over jouw levensstijl en wat je in het dagelijks leven van een bank verlangt, voordat je in de verschillende bank stijlen duikt. Als je een groot gezin hebt, is een hoekbank wellicht de beste keuze voor jou. Als je huisdieren of kinderen hebt, kan het een goed idee zijn om te kiezen voor een vlekbestendige stoffen bekleding. Als ontspanning en comfort hoog in het vaandel staan, wil je misschien kijken naar stijlen van bewegingsbanken die achterover leunen. Als je weet waar je naar op zoek moet, bespaar je jezelf veel tijd en energie.

Bepaal de oriëntatie van de bank

Een ander element dat je moet beslissen voordat je gaat winkelen, is hoe je een bank in de ruimte wilt plaatsen. Zet je de bank tegen een muur of wordt hij in het midden van een kamer geplaatst waar de achterkant zichtbaar is? Als je deze details kent, kun je alle opties elimineren die niet aan de vereisten voldoen.

Meet… en meet opnieuw

Je kunt nooit te vaak meten! In deze stap van het proces kunnen veel fouten worden gemaakt, dus zorg ervoor dat je precies weet hoe groot of klein de bank in de ruimte kan zijn, inclusief lengte, hoogte en breedte. Het is ook belangrijk om de deuropeningen en gangen op te meten, want hoewel een bank de perfecte maat heeft voor de woonkamer, past hij misschien niet door de voordeur of door kleine ruimtes in trappenhuizen!

Wees selectief met stoffering

Het kiezen van de juiste meubelstof of leersoort voor jouw levensstijl is ook essentieel. Zoals eerder vermeld, als je huisdieren of kleine kinderen hebt, is het verstandig om te kiezen voor een hoogwaardige stofkeuze. Het is ook van essentieel belang om de kwaliteit van de bekleding stof of het leertype te onderzoeken voor elke bank die je leuk vindt, inclusief schoonmaakinstructies en onderhoudsaanbevelingen.

Kies een kleur die bij je ruimte past

Nu is het tijd voor een van de grootste beslissingen tot nu toe: de kleur van je bank! Er zijn zoveel verschillende richtingen die je hier kunt opgaan, van een helder statement tot een gedetailleerd patroon of een betrouwbare neutrale kleur. Er is echt geen fout of goed met wat voor soort kleur je kiest, zolang het maar iets is waarvan je weet dat je er jarenlang van zult houden.. en dus niet op uitgekeken zult raken.

Kies een stijl die bij je huis past

Een ander onderdeel waarmee je rekening moet houden, zijn natuurlijk de bestaande meubels in de ruimte. Als je bijzetstoelen, tafel en console allemaal meer een traditionele uitstraling hebben, raden we je aan om binnen dit stijltype voor je bank te blijven. Evenzo vereist een meer eigentijdse woning meestal een moderne bank als mooie aanvulling. Op basis van de stijl kun je echter nog steeds mixen en matchen tussen stijlen, zolang het eindresultaat maar een samenhangend, aantrekkelijk beeld creëert!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Zo regel je de hypotheek voor jouw droomwoning
sedums Next post Hoe kun je Sedum het beste verzorgen?