Read Time:2 Minute, 18 Second

Wil je ook borden met leuke teksten in je huis ophangen, maar heb je geen behoefte aan de gecultiveerde prentjes die de interieurgiganten aanbieden? En wil je lekker je eigen teksten erop schrijven? Dan maak je de bordjes toch zelf! Alles wat je nodig hebt is oud hout, donkere verf en lak. 

Unieke details in je nieuwe huis

Een nieuw huis wil je graag fris inrichten, maar toch persoonlijk maken. Naast al het geregel van de hypotheek, verhuizing, inboedelverzekering en opstalverzekering, is het ook wel eens leuk om je met de details bezig te houden. Zelfgemaakte accessoires zetten de toon en zijn unieke objecten die niemand anders heeft. 

Origineler en goedkoper

De grote woonwarenhuizen hebben ze in overvloed: bordjes met teksten. Maar het zijn allemaal dezelfde. Witte planken met een algemeen lettertype en nog algemenere levenswijsheden, zoals Home Sweet Home. Dat kan veel origineler natuurlijk. En goedkoper, net als het zelf opknappen van andere klussen

Je eigen favorieten

Wat je er ook op zet, je gasten zullen altijd even lezen wat je te melden hebt. Je favoriete songtekst, filmquotes, uitspraken van Nobelprijswinnaars, recepten of iets dat je zelf verzonnen hebt. Geen eenheidsworst, maar dingen die iets over jou en je partner zeggen. 

Gratis materialen

Veel heb je niet nodig. Hout ligt vaak voor het oprapen, en kijk anders eens op een industrieterrein of bouwplaats. Daar liggen vaak pallets die je na navraag vast mee mag nemen: meestal is het afval. Tenminste, zo ziet een bedrijf het. Afval bestaat natuurlijk niet, want vrijwel alles is te recyclen. Een beetje verf en blanke lak heb je altijd nog wel staan, en anders haal je een klein potje – blanke lak komt sowieso altijd wel van pas.

Aan de slag

Dan is het een kwestie van het hout op maat maken. Heb je wat palletplanken, dan maak je deze aan elkaar vast om een groot schrijfvlak te creëren. Daarna schuur je het geheel, bevestig je haakjes om het op te hangen en komt het secure gedeelte: netjes en regelmatig je tekst erop schilderen met een penseeltje. Een hobby is namelijk heel rustgevend na een lange dag werken. 

Afwerken maar

Twee alinea’s geleden zeiden we dat je blanke lak nodig hebt, maar een restje hout- of olijfolie doet ook al wonderen. Hoe dan ook, nadat je teksten er mooi opstaan en zijn opgedroogd, smeer je het geheel in met lak of olie. En klaar is Kees. Het gerecyclede hout geeft een landelijke, warme en natuurlijke uitstraling en zal mooi afsteken tegen witte muren. Je zult zien: het zal verslavend werken en binnen de kortste keren hangt je hele huis vol. Maar dat is nog altijd beter dan lege muren of dingen die iedereen al aan de muur heeft hangen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
vieze-plekjes-in-de-badkamer Previous post Dit is de vieste plek in je badkamer en nee, het is niet de WC
zwembad schoonmaken Next post Hoe kunt u makkelijk uw zwembad schoon houden?