Read Time:1 Minute, 30 Second

Als je denkt aan de meest onhygiënische plek in je badkamer, denk je waarschijnlijk aan de wc. Klinkt logisch, maar niets is minder waar. Er is namelijk een ander plekje wat waarschijnlijk tijdens de meeste poetsbeurten aan jouw aandacht ontsnapt. Lees snel verder om te ontdekken welk plekje wel een poetsbeurt kan gebruiken.

Uit onderzoek blijkt dat niet de wc, maar de tandenborstelhouder het meest vieze plekje in de meeste badkamers is. Een onderzoeksteam van NSF International, dit is een wereldwijze organisatie voor volksgezondheid en veilig, stroopte de mouwen en onderzocht dertig plekken in huis op gisten, schimmels en bacteriën. Zo natuurlijk ook de badkamer. Daaruit bleek dat er een stuk meer bacteriën te vinden zijn in tandenborstelhouders dan op toiletbrillen. Bah!

Meer bacteriën dan een toiletbril

Uit alle onderzochtte huizen bleek dat op ‘slechts’ 27 procent van de toiletbrillen schimmels en gisten te vinden waren. Daarentegen waren er op wel 64 procent van de tandenborstelhouders ongewenste gasten te vinden. Dat is nogal een verschil! Op 27 procent van de tandenborstelhouders werd coliforme bacteriën gevonden. Simpel gezegd zijn dat bacteriën die kunnen wijzen op inname van ontlastig via de mond. Bah! Op 14 procent zijn stafylokokken gevonden, dat is een soort huidbacterie. Ook niet echt smakelijk!

Waarom juist de tandenborstelhouder?

Volgens de onderzoekers is dat helemaal niet zo gek. Je tandenborstel zou alles bieden waar bacteriën gek op zijn het. Het is namelijk:

  • Donker
  • Vochtig
  • Een vergeten plekje tijdens het schoonmaken

Toch maar even extra goed poetsen

Het kan geen kwaad om voortaan maar iets vaker een doekje over dit bacterieparadijs te halen. Toch is er niet direct reden tot paniek. De meeste bacteriën zijn namelijk redelijk onschuldig en verschillen niet zo veel van andere bacteriën die in je huis te vinden zijn. Zoals je oma vroeger zei: ‘Goed voor de weerstand!’ 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Tocht-in-huis Previous post Tocht in huis? Met deze tips los je het op!
wandbordjes maken Next post Zelf wandbordjes maken