Read Time:2 Minute, 1 Second

Een terrasoverkapping is zeker en vast een aanwinst voor je woning als geheel. Wil je tijdens de zomer ten volle genieten van je tuin en gazon? Dan is het de moeite waard om een degelijke overkapping te kiezen! De voordelen van zo’n overkapping reiken ver: van een stukje schaduw tot een gezellige atmosfeer, enzovoort.

Natuurlijk is de aankoop van een terrasoverkapping een hele opdracht, zeker als je meteen de juiste keuze wilt maken. Er zijn bepaalde factoren waar je best op let als je een goede investering wil doen – en die vind je in onderstaand overzicht!

Belangrijke factoren bij een nieuwe terrasoverkapping kopen

1. Het formaat van de overkapping

Eerst en vooral is het van belang dat je een overkapping kiest die bij jouw tuin of terras past qua formaat. Met een te klein of te groot model ben je immers niets. Ofwel meet je zelf de afmetingen van je terras af, ofwel laat je dit werk door een professional doen. Deze zal je dan alle mogelijkheden aanbieden. Het is natuurlijk nog beter om voor maatwerk te kiezen!

2. Het materiaal van de overkapping

Vervolgens is ook het materiaal waar de overkapping uit bestaat een belangrijke factor. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hout is bijvoorbeeld erg natuurlijk en geeft het terras een unieke dimensie. Composiet is dan weer een stuk lichter en goedkoper en gaat ook lang mee. Afhankelijk van het effect dat je wil creëren én je budget kies je dan ook voor een ander soort overkapping!

3. Zelf doen of professionele hulp inschakelen?

Ook is het essentieel dat je al op voorhand uitmaakt wie de terrasoverkapping zal plaatsen. Ben je een echte doe-het-zelver die van alle markten thuis is en zonder problemen een stevige, duurzame overkapping ineen kan zetten? Of zijn je vaardigheden maar zo-zo en vertrouw je liever op een échte vakman? Deze laatste garandeert natuurlijk dat je binnen de kortste keren over een gezellige, duurzame en stijlvolle overkapping beschikt.

4. De prijs van de overkapping

Ten slotte verdient ook de prijs van de overkapping een extra woordje. Die hangt van verscheidene factoren af: de afmetingen van de overkapping, het materiaal dat werd gebruikt en de professional die je inschakelt om het werk te doen. Hoe dan ook loont het de moeite om een benadering op te stellen op voorhand, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan bij je terrasoverkapping kopen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
binnendeuren Previous post Waar moet je op letten bij het aanschaffen van nieuwe binnendeuren?
straluma Next post 4 tips voor het kiezen van plafondverlichting