Read Time:2 Minute, 0 Second

Een gezellige, leefbare woonomgeving creëren is een zaak waar logischerwijs heel wat bij komt kijken. Van meubilair tot schilderwerk isolatie en zelfs decoratie, het zijn allemaal elementen die bijdragen tot de look, feel en het comfort in de woning. Een ander belangrijk aspect hierbij, dat jammer genoeg vaak over het hoofd wordt gezien, is de binnendeur.

Binnendeuren vormen niet enkel een verbindingspunt tussen verschillende ruimtes, ze dragen ook bij tot het comfort in de woning. Als je nieuwe binnendeuren wil kopen, dan is het de moeite waard om met een aantal zaken rekening te houden. Welke dat zijn, lees je in onderstaand overzicht!

Belangrijk bij aanschaf van nieuwe binnendeuren

De binnendeuren van je woning kunnen beschouwd worden als een meubelstuk op zich. Welke keuze je maakt hangt van verscheidene factoren af. Hieronder vind je enkele belangrijke aandachtspunten!

1. De stijl van de deuren

Eerst en vooral is het van belang dat je deuren in de juiste stijl kiest. Is je woning klassiek, landelijk, modern of anders ingericht? Ook binnendeuren kunnen verschillen qua structuur en stijl. Houten, gelakte deuren passen goed in een landelijke setting, terwijl je voor een moderne look dan weer beter effen deuren kiest.

2. Het materiaal van de binnendeuren

Daarbij is ook het materiaal waaruit de deur bestaat van belang. De meeste binnendeuren bestaan gewoon uit één effen materiaal, zoals hout, composiet of kunstsof, maar er zijn ook opties waarbij glas de basis vormt. Deze laatste zijn vooral leuk in een moderne woonstijl, of als je je woning wat ruimer wil doen ogen!

3. Het deurbeslag en de scharnieren

Vaak worden scharnieren en deurbeslag gezien als details als het gaat om binnendeuren, maar het tegendeel is waar. Dergelijke zaken voegen waarde toe aan de look en feel van de deuren – ten minste, als je de juiste keuzes maakt. Een klassieke houten deur met verouderde, stalen scharnieren en klink is erg mooi maar bij een moderne deur wordt doorgaans een kunststof, RVS of aluminum deurbeslag gekozen.

4. Kwaliteit of goedkoop?

Ten slotte kun je voor jezelf uitmaken of je liever een duurdere deur koopt die betrouwbaar is – ofwel goedkopere binnendeuren die misschien minder lang zullen meegaan. Dit hangt helemaal af van je huidige budget, hoe lang je de deuren denkt te gebruiken en de mogelijkheden binnen een bepaald prijscategorie. Niettemin is kiezen voor kwaliteit de beste zet, aangezien je dan zeker bent van een kwalitatief aankoop!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
lente brengen in je interieur Previous post Breng de lente in je interieur!
terrasoverkapping Next post Zaken waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een terrasoverkapping