Read Time:2 Minute, 12 Second

Moderne inrichting van de woonkamer

De woonkamer is en blijft altijd de gezelligste plek in huis. Het is echter niet alleen een kamer waar je vrienden of familie ontvangt, maar ook is het een plek waar we kunnen uitrusten na een lange (werk)dag. Toch is de woonkamer niet meer zoals het vroeger was.
Tegenwoordig moet de huiskamer namelijk een plek zijn met vooral een persoonlijke, maar moderne uitstraling.

Hoe realiseer ik mijn moderne woonkamer inrichting?

Inrichten is niet altijd gemakkelijk, zeker niet als het gaat om een moderne woonkamer inrichting. Vaak ontgaat het mensen dat de kamer ook vooral gezellig moet blijven. Regelmatig kom ik bij mensen thuis waar ze geprobeerd hebben hun woonkamer een moderne look te geven. Waar het meestal dan op lijkt is een IKEA bij elkaar geraapt zooitje met hoofdzakelijk kille items. Eenvoud is belangrijk, maar probeer niet te overdrijven.

Een subtiel kleurenschema

Om een moderne uitstraling te realiseren, beginnen we bij het kleurengebruik. Stylisten maken vaak gebruik van een simpel kleurenschema zonder opvallende contrasten. Wit en beige tinten zijn meestal de eerste keuze, maar ook is een warme kleur zoals bruin altijd welkom. Kies echter niet voor te veel warme accenten. Less is more!

Een kale muur is niet erg

Omdat we gewend zijn aan zoveel mogelijk dingen aan de muur, kan het wel eens lastig zijn voor mensen om niets aan de muur te hangen. Een kale wand is echter een must voor iedere moderne woonkamer. Vermijd dus liever drukke schilderijen, planken en andere prullaria aan de muur.

Strakke meubels

Een moderne woonkamer inrichting is niets zonder minimalistische meubels. Maar ook is het van belang niet te veel meubilair te plaatsen op deze plek. Een volle kamer wordt al gauw chaotisch en dat willen we natuurlijk voorkomen. De beste meubels bestaan uit strakke lijnen waardoor er een moderne uitstraling wordt gecreëerd.

Accessoires gebruik

Veel mensen denken dat er bij een moderne woonkamer inrichting accessoires ontbreken. Niets is minder waar, want een moderne woonkamer heeft vaak een combinatie van een aantal grote accessoires en diverse kunstwerken. Let wel op dat deze strakke lijnen bevatten. Wanneer je kiest voor het gebruik van meerdere accessoires, maak dan gebruik van grote en opmerkelijke accessoires. Kleine spulletjes kun je beter vermijden.

Modern en zonder grenzen

De minimalistische moderne woonkamer inrichting heeft invloeden uit de hele wereld. Door een druk leven hunkeren steeds meer mensen naar een rustige atmosfeer en dit vinden we terug in de Japanse meditatieve stijl. Maar ook zijn er andere stijlen om te handhaven in je huis.
Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld een Europese inrichting met een Aziatisch kleurenschema. Een trendy uitstraling heeft geen grenzen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Woonkamer verven of laten verven?
Next post Design keukens