Read Time:2 Minute, 1 Second

Elk jaar veranderen de trends. Bepaalde trends duren nog even voort en anderen verdwijnen weer. Wat zijn dus de laatste veranderingen op het gebied van badkamers? De badkamertrends 2014 gaan vooral om digitalisering, eenvoud en comfort. Heb je dus wat meer inspiratie nodig bij het verbouwen van uw badkamer of wilt u nieuwe accessoires kopen? Dan kunt u hieronder lezen wat de nieuwste badkamertrends zijn.

Natuurtinten en natuurlijke materialen

Warme tinten zijn weer helemaal terug in de badkamer. Koper, messing en goud zijn grondstoffen en kleuren die nu veel gebruikt worden in de badkamer. Bijvoorbeeld in de kranen en handvaten of als afwerking op badkamermeubels.

U hoeft zich ook niet meer te laten beperken tot alleen tegels in de badkamer: houten planken zijn de nieuwe muurbekleding. Maar wilt u toch voor tegels gaan, dan heeft u ook keuze uit tegels met een zogenaamde ‘houtlook’ en deze zijn te verkrijgen in verschillende tinten: van natuurlijk bruin tot aan antraciet of hardhout met een antieke uiterlijk. Nog een andere designtrend die nu al een tijdje populair is, zijn de metrotegels. Maak gebruik van donkergrijze voegen om uw tegels er beter uit te laten springen of maak gebruik van een ander patroon.

Technologie

Technologie is neit weg te denken bij de badkamertrends 2014. Met de nieuwste technologische ontwikkelingen zijn er hoop innovatieve producten op de markt gebracht. Zo ook toiletten die waterbesparend zijn en of ook recyclen door gebruik te maken van regenwater. Maar niet alleen dat, er zijn ook toiletten ontwikkeld die automatisch doorspoelen zonder het aan te raken. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij een bewegingscensor.

De traditionele kranen, draaiknoppen en hendels zijn ook passé. Touchpads zijn de nieuwe toekomst. Via de touchpad kun je de sterkte van de waterstroom naar wens instellen. Ook zijn er kranen die vanzelf zullen lopen door middel van een handgebaar en lampen die vanzelf aangaan zodra u uw badkamer instapt.

Comfort en rust

Tegenwoordig is iedereen heel erg druk bezig en niets is dan ook fijner om na een dag hard werken en of studeren heerlijk onder de douche te stappen. Comfort in de badkamer is daarom nu ook erg belangrijk en daarom ook zeker onderdeel van de badkamertrends 2014. Daarom zie je nu steeds meer badkamers met inloopdouches of zelfs sauna’s. Maar is je budget daar niet voor of heb je maar een beperkte ruimte, dan heb je ook een regendouche om weer helemaal tot rust te komen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Slaapkamer verven
Next post Woonkamer verven of laten verven?