Read Time:2 Minute, 41 Second

In veel huizen is de keuken steeds meer een integraal onderdeel van de woning. In plaats van alleen een plek om te koken, is de keuken steeds meer de focus van het huis. Zeker nu de meeste woningen een open keuken hebben, is een stijlvolle keuken in je eigen smaak een belangrijk deel van je totale inrichting. Er is keuze uit heel veel stijlen en soorten keukens, maar één van de meest populaire varianten op dit moment is de greeploze keuken. Hier vind je meer informatie over de voordelen en soorten greeploze moderne keukens.

greeploze keuken

De greeploze keuken

Elke periode heeft zijn eigen trends, maar wie kiest voor een greeploze keuken kiest voor een tijdloos design, zeker als je opteert voor een greeploze witte keuken. In een greeploze keuken zijn handgrepen en knoppen niet te vinden. Lades en kasten open je met behulp van nieuwe technieken die zowel functioneel zijn als een superstrak design hebben. Doordat er geen zichtbare grepen zijn, hebben greeploze keukens, en vooral een greeploze witte keuken, een moderne en elegante uitstraling, die rustig oogt door de ononderbroken vlakken van lades en kasten. Greeploos is een eenvoudige techniek, waarbij in plaats van een opgelegde greep of knop er gebruikt wordt gemaakt van een gleuf met een hol profiel. Dit biedt een mogelijkheid om met een onzichtbaar profiel kasten en lades te openen, zelfs van inbouwapparatuur.

greeploze keukens

Voordelen greeploze keukens

Greeploze keukens hebben een praktisch en een esthetisch voordeel. Het esthetische voordeel is dat ze modern, strak en rustig ogen, het praktische voordel is dat ze gemakkelijk schoon te houden zijn. Bovendien maken greeploze keukens gebruik van nieuwe technieken. Behalve ingefreesde grepen zijn er namelijk nog andere technieken die greeploze keukens niet alleen functioneel en praktisch maken, maar ook strak en modern qua uitstraling. Deze technieken zijn bijvoorbeeld soft-motion en tip-on. Bij soft-motion zorgt een zekere weerstand dat lades en deuren zacht dichtgaan, zodat ze minder snel beschadigen. Tip-on is een nieuwe techniek waarbij je een lade of kastdeur opent door er zachtjes tegen aan te drukken. Door de tip-on techniek hoef je zelfs geen ingefreesde greeplijsten meer te hebben, wat de greeploze keuken nog strakker maakt. Daardoor is schoonmaken snel en makkelijk, zeker als je kiest voor het energiezuinige inductiekoken met een gladde kookplaat, strakke inbouwapparatuur en een ingebouwde Quooker, zodat je geen apparaten meer op het aanrecht hebt staan.

Verschillende soorten

Greeploze keukens zijn er in verschillende soorten en maten. De meest populaire is de greeploze witte keuken, omdat deze straks, modern en rustig oogt. Ook bijna witte keukens zijn trendy, zoals de Grayson in de kleur magnolia. Deze keuken heeft zowel soft-motion techniek als greeplijsten en tip-on manieren om de kasten en lades te openen. Ook de Sorrento is een greeploze keuken in wit, die gebruik maakt van de nieuwste technieken. De keukens zijn met alle soorten inbouwapparatuur en in verschillende opstellingen verkrijgbaar.

witte greeploze keuken

Superkeukens

Moderne greeploze keukens vallen met recht in de categorie superkeukens. U kunt online veel inspiratie en informatie vinden, bekijkt u liever alle mogelijkheden op papier dan kunt u ook gratis het keukenboek 2015 ontvangen. Vraag hier je gratis Superkeukens keukenbrochure aan! Via nieuwewonen.nl kun je tevens andere keuken en woonbrochures aanvragen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Woning verkoopklaar maken
Next post De voordelen van laminaat