Read Time:2 Minute, 10 Second

De tuin zal deze zomer hoe dan ook het middelpunt van de woning worden, dé plaats waar je met het gezin, familie en vrienden samenkomt om er te genieten van het heerlijke weer, een gezellige avondmaaltijd en nog veel meer.

Natuurlijk is dat enkel mogelijk als je tuin op de juiste manier is ingericht, verzorgd en uitgerust. In het volgende overzicht vind je enkele van de beste tips om je tuin en terras klaar te stomen voor de zomer!

Maak je tuin en terras zomer-klaar – enkele handige tips!

1. Laat je tuin op professionele wijze onderhouden

Als je méér tijd in de tuin doorbrengt, dan spreekt het voor zich dat je ook wilt dat die er goed en verzorgd uitziet. En daarvoor is professionele hulp inschakelen essentieel! Je kan natuurlijk heel wat werkjes zelf doen, maar grote werkzaamheden – zoals het snoeien van de bomen of het verwijderen van molshopen – laat je beter aan een professional over. Deze beschikt over alle kennis, materialen en inzichten om je tuin piekfijn in orde te maken voor het warme seizoen!

2. Van parasol tot parasolvoet: goede bescherming tegen de zon is belangrijk

Hoe zeer je ook van de warme temperaturen wilt genieten deze zomer – en niemand neemt je dat kwalijk – het is ook belangrijk dat je jezelf kunt beschermen tegen de warmte en straling. Een van de beste hulpmiddelen om dat te doen, is een tuinparasol. Een tuinparasol komt in talloze formaten en stijlen: van kleine modellen voor je achtertuin tot grote parasols waar je met tien mensen onder kunt staan. Kies hoe dan ook voor een parasol met een stevige parasolvoet, zodat ook eventuele sterke windvlagen geen risico vormen!

3. Frisse, zomerse kleuren in de tuin verwerken

Wat is een tuin of terras zonder frisse kleurtjes? Een van de eenvoudigste manieren om je terras of gazon een zomerse look te geven, is door nieuwe plantjes en bloemen te planten. Of je nu échte vegetatie neemt of vaste, onderhoudsarme planten, dat kies je helemaal zelf. Hoe dan ook zal je tuin er binnen de kortste keren veel aangenamer, gezelliger en zomerser uitzien. En dat brengt natuurlijk met zich mee dat je er ook veel meer van kunt genieten!

Een compleet ingerichte tuin voor een onvergetelijke zomer

De zomer is voor velen natuurlijk favoriete seizoen. Is dat ook voor jou het geval? Gebruik van de bovenstaande tips en hulpmiddelen om je tuin en gazon een compleet nieuwe look te geven. Jij, je familie en eventuele genodigden zullen er zonder twijfel nog méér van kunnen genieten!             

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
gewoonstijl Previous post Eetkamerstoelen kopen
tuinkachel Next post ’s Avonds lekker van de tuin genieten? Dat doe je met een sfeervolle tuinkachel