Read Time:2 Minute, 28 Second

Bestrating is een eenvoudige manier om jouw tuin of terras naar een hoger niveau te tillen. Stijlvolle terrastegels of andere bestrating kunnen een mooi pad worden in jouw tuin die uit leidt tot een gezellig terras waar jij iedere zomer lekker kan gaan zitten. Maar bij het aanleggen van bestrating komt meer dan alleen een paar stenen leggen. In dit artikel beschrijf ik een aantal dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van bestrating en het aanleggen hiervan.

Wat heb je nodig?

Naast het overduidelijke, namelijk bestrating, heb je ook nog andere dingen nodig om zelf een mooi resultaat te creëren. Tijdens het bestraten van een tuin of terras is het belangrijk dat je werkt met een egale ondergrond. Om dat te realiseren heb je grind nodig. Als je tuin nou echt heel ongelijk is, is het handig om (ophoog) zand te gebruiken voor het egaliseren aangezien deze een stuk goedkoper is. Wanneer de ondergrond redelijk gelijk is, maak je het af met een laag grind om er voor te zorgen dat de bestrating goed blijft liggen.
Voor een mooie afwerking is het ook handig om een opsluitband te leggen langs de rand van het stuk wat je wil bestraten. Dit zorgt voor een mooie en duidelijke afwerking van je bestraatte stuk en als fijne bijkomstigheid helpt het met het aanleggen van een recht stuk.
Iets wat ook steeds populairder is om te doen bij het aanleggen van bestrating zijn watergoten en tuinverlichting. Kijk zeker een keer of dit handig kan zijn voor jouw project bij de leverancier waar jij jouw bestrating afneemt.

Het aanleggen van bestrating

Er zijn heel veel verschillende leg patronen als het gaat om het aanleggen van bestrating. Maar hier zijn heel veel factoren die invloed hebben op jouw legpatroon. Als eerst het formaat en de soort bestrating die jij gebruikt. Kleine stenen leg je natuurlijk heel anders neer dan grote terrastegels. Maar ook de functie van het stuk wat jij wil bestraten is van belang voor het bepalen van je legpatroon. Sommige legpatronen zijn er speciaal voor om veel gewicht te kunnen hebben en zouden heel goed gebruikt kunnen worden voor het aanleggen van een oprit. Maar dit hoeft niet bij een terras, aangezien deze een stuk minder gewicht te verduren krijgt.
Je kan voor het aanleggen het over laten aan een specialist die jou ook goed kan informeren over wat het juiste legpatroon is voor jouw bestrating. Maar online zijn er ook veel legpatronen te vinden met wanneer deze gebruikt zou kunnen worden.

Nog meer weten

Wil je zelf een keer kijken naar de mogelijkheden met bestrating en alles op een plek hebben? Neem eens een kijkje op de site van Sleiderink Bouwmaterialen. Zij hebben een ruim aanbod aan bestrating en toebehoren. Daarnaast hebben zij in Denekamp een bestrating straat waar je fysiek naar de verschillende bestrating kan kijken. Daarnaast hebben zij ook product specialisten in dienst die jouw altijd kunnen helpen met vragen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
badkamer oase van rust Previous post Hoe maak je van een badkamer een oase van rust?
verhuizen tips Next post Verhuizen: tips die je moet weten voor je gaat inpakken