Read Time:2 Minute, 5 Second

Waar badkamers vroeger vooral eenvoudig en praktisch waren, wordt de badkamer nu steeds meer gebruikt als een ruimte om tot rust te komen. Het is dus meer dan een plek om alleen te douchen en te baden. Wil jij ook graag een oase van rust in jouw nieuwe badkamer creëren? Lees dan snel verder.

Natuurlijke elementen

De natuur staat voor veel mensen gelijk aan rust en ontspanning. Natuurlijke elementen mogen dan ook niet ontbreken als jij voor een ontspannen uitstraling wil gaan. Denk bijvoorbeeld aan houtlook, natuursteen en groene kleurtinten. Natuurlijk mogen ook planten in deze ruimtes niet ontbreken. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van houtlook tegels en meubels, een natuurstenen wastafel en maak de ruimte af met planten.

Rustige kleuren

In een ruimte waar je je volledig wil kun ontspannen, kun je beter geen drukke kleuren gebruiken. Kies daarom voor rustige kleuren als beige, wit of grijs. Deze kleuren staan garant voor rust en ontspanning. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen kleur kunt toevoegen aan de ruimte. Pastelkleuren, donkergroen en diepblauw hebben ook een kalme uitstraling, waardoor deze kleuren heel geschikt zijn om jouw oase van rust te creëren. Op www.sani4all.nl vind je nog veel meer informatie en inspiratie over kleurgebruik in de badkamer.

Verlichting

Verlichting is een belangrijk onderdeel bij het creëren van de juiste sfeer in de badkamer. Natuurlijk moet de verlichting functioneel zijn, maar je wil natuurlijk ook een beetje sfeer. Fel witte tl-lampen zijn misschien niet de beste optie om een rust te creëren. Kies bijvoorbeeld voor led-spots die je kunt dimmen. Bij het aanbrengen van je make-up kun je de verlichting dan wat feller zetten en als je een bad neemt zet je ze gewoon weer wat zachter.

Accessoires

Accessoires mogen in je badkamer natuurlijk niet ontbreken. Ook deze kunnen de rustige sfeer in de badkamer versterken. Je kunt hierbij ook beter niet voor accessoires in felle kleuren en drukke prints kiezen. Maar ga voor mooie geurstokjes of een set kaarsen. Kies daarbij voor dezelfde rustige kleuren als in de rest van de badkamer of voor materialen als houtlook of marmerlook.

Advies ontvangen?

Wil je graag nog wat meer badkamer inspiratie op doen voor jouw nieuwe badkamer? Bij Sani4All bieden we verschillende badkameropstellingen in alle kleuren en stijlen en voor alle budgetten. We bieden dus een ruim assortiment aan sanitair en tegels. Daardoor kunnen we altijd wel een badkamer samenstellen die helemaal bij je past. Zien we je bij een van onze winkels?

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
tuin diervriendelijk schoonmaken Previous post Hoe kun je je tuin diervriendelijk schoonmaken?
tuin bestrating Next post Wat je moet weten over bestrating