Read Time:2 Minute, 6 Second

Je kan meerdere redenen hebben om je vloerbedekking te vervangen. Het kan versleten zijn. Of je wilt een nieuwe uitstraling van je huis. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor kliklaminaat in hun woning. Maar wat is dit eigenlijk? En waarom is dit zo populair? Dat lees je in dit artikel.

Wat is kliklaminaat?

Laminaat is een type vloerbedekking die bestaat uit verschillende dunne laagjes. Deze laagjes bestaan uit verschillende materialen. Door deze laagjes te combineren worden eigenschappen verkregen die laminaat uitermate geschikt maken als vloerbedekking. Kliklaminaat is een specifiek soort laminaat. De toevoeging ‘klik’ is een aanduiding waaruit blijkt hoe de verschillende laminaatplanken gelegd worden: deze worden door middel van een klikverbinding aan elkaar geklikt. Andere types laminaat hebben deze klikverbinding niet, maar worden bij het leggen verlijmd.

Waarom is kliklaminaat zo populair?

Kliklaminaat is om meerdere redenen uiterst populair:

  • Lange levensduur Kliklaminaat is niet alleen geschikt voor nagenoeg alle ruimtes in de woning, waaronder bijvoorbeeld ook de keuken, het heeft bovendien een lange levensduur. Dit komt doordat het materiaal goed tegen krassen, stoten, vlekken en zonlicht kan. Een laminaatvloer die minstens vijftien jaar meegaat is dan ook niet ongebruikelijk.
  • Gunstig geprijsd Vergelijk je de kosten van kliklaminaat met bijvoorbeeld een vloer van pvc of parket, dan zal je zien dat laminaat een relatief goedkope vloerbedekking is.
  • Gemakkelijk zelf te leggen Door de aanwezige klikverbinding is de laminaatvloer gemakkelijk zelf te leggen. Ook als je niet over twee rechterhanden beschikt, is de kans groot dat je dit type vloerbedekking zelf kunt leggen. Zo bespaar je niet alleen op de kosten van het leggen, maar ben je ook flexibeler. De vloer wordt immers precies gelegd wanneer jij dit wilt.
  • Weinig onderhoud nodig In tegenstelling tot bijvoorbeeld een houten vloer, heeft laminaat zeer weinig onderhoud nodig. Zeg maar gerust: nagenoeg geen. Het enige dat je moet doen, is je vloer met regelmaat schoonmaken. Dit doe je gewoon door periodiek te stofzuigen en af en toe te dweilen. Hiervoor kan je de schoonmaakmiddelen gebruiken die je waarschijnlijk al in huis hebt: zowel allesreiniger als schoonmaakazijn zijn prima middelen.
  • Verschillende kleuren en stjilen Laminaat is er in alle denkbare soorten, maten, prints en kleuren. Zo is er altijd wel een laminaatvloer die geschikt is voor jouw woning.

Meer informatie

Wil jij meer weten over kliklaminaat? Bijvoorbeeld omdat je op zoek bent naar een nieuwe vloerbedekking? Kijk dan vooral eens op de website van Evim vloeren. Hier krijg je niet alleen antwoord op al je vragen over laminaatvloeren, maar bijvoorbeeld ook over pvc-vloeren en parketvloeren.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
thuiszorg Previous post Mobiliteitsproblemen? Richt je huis zo optimaal mogelijk in
tafelvoetbal avond Next post Game night! Organiseer tafelvoetbaltoernooien met vrienden en familie