Read Time:2 Minute, 9 Second

Geef je reguliere game night een spannende twist door er een toernooi van te maken! Leg de monopoly voor deze keer even in de kast en stel een tafelvoetbaltoernooi voor. De leuke en niet te vergeten competitieve activiteit, zal mensen van alle leeftijden enorm vermaken. In dit artikel bieden we meer informatie over tafelvoetbaltafels en vertellen we je hoe je de beste toernooien kunt organiseren. Dus nodig snel je vrienden en familie uit!

Kies de juiste tafelvoetbaltafel

Zonder tafelvoetbaltafel geen tafelvoetbaltoernooi. Zorg ervoor dat je een tafel aanschaft met een hoge kwaliteit die stevig en stabiel op zijn poten staat. Zo’n tafel is natuurlijk best groot. Kies dus voor een design wat goed past in de ruimte en bij jouw interieur. Er zijn verschillende opties beschikbaar, van modern tot traditioneel. Geen ruimte voor een voetbaltafel? Maak je geen zorgen. Er zijn zelfs opklapbare voetbaltafels te vinden op de markt. 

Stel teams samen

Verdeel je vrienden en familie in teams. Je kunt iedereen zelf laten kiezen aan welk team ze deelnemen, maar het is vaak een stuk sneller wanneer de teams willekeurig worden samengesteld. Zorg er wel voor dat de teams evenwichtig zijn, zodat de wedstrijden spannend worden om te spelen én om naar te kijken! 

Creëer een toernooiopzet

Bepaal aan de hand van het aantal teams de structuur van het toernooi. Je kunt kiezen voor een simpele eliminatie, waarbij teams elkaar direct uitschakelen, maar je kunt ook kiezen voor een toernooi met een poulefase gevolgd door een knock-outfase. Zorg ervoor dat de toernooiopzet duidelijk is en wordt gecommuniceerd naar alle deelnemers. Maak je game night extra spannend door een prijs uit te reiken aan het winnende team! Op deze manier doet iedereen nóg meer zijn best. Nog een tip: voeg wat andere spelletjes toe aan de game night, zodat de teams die al snel uit het toernooi liggen nog wel wat te doen hebben. Denk hierbij aan bordspellen, hints of kaarten. 

Snacks en drankjes

Maak de game night compleet met lekkere hapjes en drankjes! Denk hierbij aan chips, M&Ms en kaasstengels, maar ook wat warms zoals bitterballen, loempia’s of vers bereide popcorn. Natuurlijk kunnen de verfrissende drankjes niet ontbreken. Zowel het eten als het drinken zorgt voor een gezellige sfeer en houdt de energie van de spelers lekker hoog.

Het organiseren van een spannende tafelvoetbaltoernooi maakt je gegarandeerd de koning(in) van de game nights binnen je familie en vriendengroep. En ben je het tafelvoetbal na meerdere toernooien een beetje zat? Tafeltennis is ook hartstikke leuk! Dan wel even een tafeltennistafel kopen natuurlijk. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
wat is kliklaminaat Previous post Wat is kliklaminaat en waarom is kliklaminaat zo populair?
eettafel Next post Inspiratie voor een nieuwe eettafel