Read Time:2 Minute, 15 Second

Nederland kent een groot aantal mensen met mobiliteitsproblemen, denk aan ouderen en mensen met rugklachten, artrose, reuma of lichamelijke beperkingen. Het is van groot belang dat deze mensen optimaal kunnen blijven genieten van het leven, zowel buiten als binnen. Het optimaliseren van je woning is hierbij erg belangrijk. Dit maakt het leven een stuk makkelijker! In dit artikel benoemen we enkele punten die je woning veranderen in een comfortabele en veilige plek, ongeacht je mobiliteitsproblemen.

Elektrische rolstoel

Een rolstoel kan een erg handig hulpmiddel zijn om je binnen- en buitenshuis te verplaatsen. Een elektrische rolstoel van Totale zorgwinkel heeft echter een voordeel ten opzichte van de traditionele rolstoel. Je armen hebben het met een elektrische rolstoel een stuk minder zwaar te verduren. Je kunt je dus gemakkelijker en comfortabeler verplaatsen tussen de verschillende ruimtes in huis zonder lichamelijk moe te worden. 

Drempels

Drempels kunnen hindernissen vormen voor iedereen met een mobiliteitsprobleem. Voor mensen die zich ter been verplaatsen kan over een drempel heen stappen erg belastend zijn voor de spieren. Daarnaast vinden veel mensen dit spannend, waardoor angstgevoelens opkomen. Dit verhoogt de kans op vallen en blessures. Voor mensen met een rolstoel zijn drempels erg onhandig. Deze obstakels kunnen ervoor zorgen dat bepaalde ruimtes minder makkelijk te bereiken zijn. Ongeacht of je je verplaatst ter been of in een rolstoel is het aan te raden om de drempels in de woning te verwijderen of te vervangen met een hellend vlak. 

De juiste meubels

Het is voor iedereen belangrijk om rekening te houden met ergonomische factoren wanneer er meubels worden gekocht, vooral voor mensen met mobiliteitsproblemen. Ergonomische banken en stoelen met de juiste kussens en armsteunen zorgen voor een betere houding en verminderen de belasting van het lichaam. Zorg er bij de aankoop van de meubels voor dat je je woning van tevoren goed hebt afgemeten. Het is namelijk van groot belang dat er voldoende ruimte overblijft zodat je je moeiteloos kan verplaatsen. 

Smart house

Het is een goed idee om smart features te overwegen in de woning. Denk hierbij aan een app die je verlichting, thermostaat en sloten beheerst of maak gebruik van Siri of Alexa voor het aan- en uitzetten van de televisie. Deze technologie kan dienen als een hulpmiddel omdat je je niet langer onnodig hoeft te verplaatsen.

Al met al is het erg belangrijk dat iedereen met mobiliteitsproblemen zo optimaal mogelijk kan blijven leven. Dit begint allemaal in het eigen huis. Door middel van het aanschaffen van een (elektrische) rolstoel en de juiste meubels wordt het leven een stuk comfortabeler. Daarnaast is het verwijderen van drempels en het gebruik maken van digitale hulpmiddelen ook sterk aan te raden. Maak je huis weer veilig en aangenaam.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post De voordelen van het spuiten van deuren in plaats van vervangen
wat is kliklaminaat Next post Wat is kliklaminaat en waarom is kliklaminaat zo populair?