Read Time:3 Minute, 0 Second

Een van de meest verkochte home cinema producten van de afgelopen jaren is de zogenaamde soundbar. Niet gek dus dat elke fabrikant van audio apparatuur een of meerdere soundbars in het assortiment heeft. Dit resulteert in een enorm aanbod aan soundbars. Tijd dus om te kijken wat ze doen en waar je op moet letten als je er een koopt zodat jij de beste soundbar voor jouw beste home cinema ervaring verkrijgt. 

De soundbar is puur ontwikkeld als audio device voor bij je tv. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je een nog betere beleving hebt bij het kijken van jouw favoriete series en films. Dit komt omdat een soundbar puur is ontwikkeld daarvoor en meestal bestaat uit verschillende speakers die een erg breed geluid geven. Zo kan dit de perfecte aanvulling zijn op het geluid van je televisie, of dat juist vervangen als dat van een niet zo hoge kwaliteit is.

Een soundbar wordt meestal onder de tv geplaatst

Een soundbar wordt dus eigenlijk altijd onder de televisie geplaatst op het tv meubel geplaatst. Ook wanneer je de tv minder wil laten opvallen in de woonkamer kan de soundbar hierbij op een goede manier worden weggewerkt.  Daar spelen producenten van televisies natuurlijk op in en maken soundbars in dezelfde stijl en kleur. Hierdoor passen ze perfect onder die tv, alleen wil dat niet altijd zeggen dat dat qua geluid ook de beste soundbar voor jou is.

Ondertussen zijn er erg veel verschillende soundbars op de markt te verkrijgen. Natuurlijk in allerlei verschillende maten, maar ook met verschillende functies. Zo is er de Full Sound Bar die, in combinatie met extra speakers en een subwoofer voor een surround sound kunnen zorgen. Wil je er geen extra speakers bij hebben, dan kun je kijken naar de Virtual Sound Bars, deze bestaan uit de ene speaker die je onder de tv plaatst, maar die er wel voor zorgt dat het geluid klinkt als surround sound.

Actieve en passieve soundbars

Een ander groot verschil tussen soundbars onderling zijn de actieve en de passieve. Een actieve soundbar beschikt over een ingebouwde versterker, wat niet alleen zorgt voor een voller geluid, maar waar je ook vaak een game console zoals een Playstation op kunt aansluiten. Bij een passieve soundbar moet je deze nog aansluiten op een externe versterker. Passieve soundbars worden vaak gecombineerd met meerdere speakers, vooral voor het surround-effect.

Soundbars worden ook wel eens aangeduid als Base Speaker, Speaker Plate of Sound Plate. Dit zijn altijd de platte varianten die je onder de televisie plaatst en de naam hangt in principe van het merk af, ze komen allemaal op hetzelfde neer. Soms hebben deze soundbars ook een geïntegreerde Blu-Ray speler of DVD speler.

Het absolute voordeel van een soundbar is dat je met een relatief klein apparaat, wat tegenwoordig bijna niet meer opvalt in je interieur, een erg vette sound neer kunt zetten waardoor films en series nog meer beleving krijgen. Niets geen extra speakers of kabels door je huis: alles is compact in een soundbar weggewerkt.

Ben je op zoek naar een echt diepe bas voor je geluid van films en series, dan raden we je aan om je goed te oriënteren. De lage frequenties zijn namelijk nogal eens ver te zoeken bij soundbars. Dat is natuurlijk ook niet zo vreemd, eigenlijk worden de mooiste lage frequenties door redelijk grote speakers geproduceerd… en die heeft een soundbar niet. Wij raden dan ook aan voor het extra laag op zoek te gaan naar een soundbar met externe subwoofer. Die heb je gewoon nodig voor het laag.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
relax sta op stoel Previous post Een woning voor ouderen kan ook modern zijn!
droomslaapkamer Next post Maak jouw droomslaapkamer