Read Time:2 Minute, 6 Second

Ben je aan het verbouwen of wil je gewoon een nieuwe slaapkamer? Lees dan hier hoe jij je slaapkamer omtovert tot een prachtige droomslaapkamer. 

Inspiratie opdoen

Weet je nou niet waar je moet beginnen? Doe eerst inspiratie op, bezoek woonwinkels, kijk in woonbladen en struin Instagram en Pinterest af! Heb je een beeld bij wat je wil creëren? Goed! Dan gaan we beginnen met andere belangrijke tips. 

droom slaapkamer

Een heerlijk bed

Prinsheerlijk slapen, dat is natuurlijk het belangrijkste onderdeel van je droom slaapkamer! Een goed bed is daarom ook een must. Bedden zijn tegenwoordig helemaal te stijlen naar jouw wensen en woonstijl. Zo heb je strakke en moderne hoofdborden, kan je een industriële vibe meegeven door een pallet bed te bouwen of kies je voor een klassiek en elegant hemelbed.  

Verduisterende gordijnen

Maak je slaapkamer helemaal donker met verduisterende gordijnen. Deze laten geen licht door maar geven wel een warmte en sfeer mee aan je slaapkamer. Wil je het ’s nachts donker maar wil je op de zaterdagochtend ook lekker een boek kunnen lezen? Dan kan je ook meerdere lagen gebruiken. Bijvoorbeeld door verduisterende gordijnen voor lichtdoorlatende inbetweens te hangen. Zo bepaal jij de hoeveelheid licht wanneer jij dat wilt. Kies uit rijke stoffen zoals velours, linnen of katoen. Ga voor neutrale kleuren of pak eens uit met een wat uitgesproken kleur zoals fuchsia of geel. Zo maak je van jouw gordijnen echte eyecatchers!

Inloopkast

Over eyecatchers gesproken! Wat dacht je van een prachtige inloopkast? Een inloopkast of grote wandkast zorgt ervoor dat jij al je kleren kwijt kunt. Zo hoef jij je winter en zomergoed niet over te pakken, maar kan het lekker blijven hangen. Lukt een inloopkast niet vanwege de ruimte? Een wandkast kan dan zeker een uitkomst bieden! Je kan hier dan bijvoorbeeld ook je tv in kwijt of een klein bureautje in laten ontwerpen. Zo bespaar je ruimte, maar houd je het wel functioneel. 

Woonaccessoires

Als laatste; maak het gezellig met woonaccessoires! Ga voor een leuk bankje achter je bed waar je gezellige spulletjes op kan leggen. Hang leuke wanddecoraties op zoals schilderijen, spiegels of wanddoeken. Daarnaast zijn planten een goede tip! Ze staan niet alleen gezellig maar sommige planten zijn ook nog eens luchtzuiverend. Heb je last van een snurkende partner (of ben jij dat zelf, oeps) dan kan je kiezen voor de ananasplant, raar maar waar, deze stopt het snurken meteen. 

Zo. Nu heb jij alle tips om van jouw slaapkamer er eentje te maken om bij weg te dromen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
beste soundbar Previous post Wat is een soundbar en hoe kies je de juiste voor jou?
zonnepanelen van AEG Next post Duurzame energie dankzij de zonnepanelen van AEG