Read Time:2 Minute, 7 Second

Perzische tapijten zie je terug op Pinterest, in woonmagazines en op vele woonsites. Deze tijdloze parels voor het interieur zijn bij velen geliefd en het is niet moeilijk te zien waarom. Zit jij erover te denken een Perzisch tapijt te nemen, maar schrik je een beetje van de prijs? Wij geven je vier redenen waarom een Perzisch tapijt aan je interieur toevoegen een goed idee is.

1. Perzische tapijten zijn blikvangers

Het zal niemand ontgaan dat je een Perzisch tapijt op de vloer hebt liggen of aan de wand hebt hangen. De opvallende kleuren en details trekken zeker de aandacht. Een Oosters kleed aanschaffen zal dan ook echt iets toevoegen aan je interieur. Ben je bijvoorbeeld zeer tevreden over je woonkamer, maar wens je wat meer kleur? Je kunt de muur in een opvallende tint verven, maar je kunt ook gewoon een Perzisch tapijt aanschaffen. Het creëert direct een heel andere look.

2. Perzische tapijten zijn duurzaam

Echte Perzische tapijten zijn duur, maar ze zijn iedere cent waard. Je moet er misschien een lening voor afsluiten, maar dan heb je ook wat. De reden dat de tapijten zo duur zijn, is dat ze met de hand geknoopt worden. Hoe hoger de knoopdichtheid, hoe duurder het kleed. Een hogere knoopdichtheid geeft het kleed echter ook meer stevigheid, waardoor het langer meegaat. Dat er geen machines aan te pas komen bij het vervaardigen van de kleden maakt de kleden zeer duurzaam. Daarnaast zijn ze van echte schapenwol gemaakt. Ze worden zonder chemicaliën bewerkt. De kleuren zijn afkomstig van planten, insecten en mineralen. Je haalt dus een zeer duurzame blikvanger in de woonkamer – ideaal voor het ‘groene’ huishouden!

3. Zo goed als kunst

Perzische tapijten worden veelal op de vloer gelegd, maar ze kunnen ook als wandkleed dienen. Het is helemaal niet zo vreemd om je Perzische kleed aan de wand te hangen, want het is zo goed als kunst. Ieder tapijt vertelt zijn eigen verhaal en is uniek. Vooral de kleden met een hoge knoopdichtheid hebben veel details. Bovendien zijn sommige kleden al heel oud, waarmee je vintage of zelfs antiek in huis haalt.

4. Het Perzische tapijt past bij ieder interieur

Vraag je je af of een Perzisch tapijt wel bij je interieur past? Daar hoef je je geen zorgen over te maken. Er zijn zoveel verschillende tapijten verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en ontwerpen dat er altijd een te vinden is die bij jouw interieur past. Bovendien passen de kleden bij iedere interieurstijl, of het nu botanisch, retro, landelijk of industrieel is.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
jungle interieur Previous post Haal de jungle in huis!
kleine-woning-praktisch-inrichten Next post 3 tips om een kleine woning praktisch en sfeervol in te richten