Read Time:2 Minute, 32 Second

Door de krapte op de woningmarkt moeten steeds meer gezinnen akkoord gaan met minder leefruimte. Meer is simpelweg niet te vinden. Dit kan stressvol zijn. Zeker met een wat groter gezin. Want hoe zorg je ervoor dat iedereen een eigen plekje heeft binnen de woning en dat deze bovenal praktisch is?

Een kleine woning hoeft echter geen miskoop te zijn. Sterker nog: een kleinere woning is al snel een stuk sfeervoller dan een grote ruimte. Voor interieurstylisten is werken met een kleine ruimte dan ook vaak een stuk leuker om te doen.  

Krijg jij binnenkort de sleutel van een kleinere woning dan je gewend bent? En vraag je je nu al af waar je al jouw dierbare luxe relatiegeschenken, erfstukken en andere herinneringen moet laten? Of ben je simpelweg van het gemak en op zoek naar manieren om de woning zo praktisch mogelijk in te richten? Maak dan gebruik van de volgende 3 tips. 

1. Enkel het broodnodige 


Het lijkt tegenwoordig zo normaal te zijn om allerlei luxe artikelen in huis te hebben. Dingen waar je prima zonder zou kunnen, maar die het huis een net wat luxere uitstraling geven of het leven nét een tikkeltje gemakkelijker maken. Maar zijn deze echt nodig? Bij een kleine woning is het meer dan ooit belangrijk om te minimaliseren. Je hoeft een woning niet vol te zetten met meubels en accessoires. Ook niet in grotere ruimtes. Dit zorgt juist voor een rommelig en onsamenhangend geheel. 

Bedenk daarom voorafgaand aan het inrichten van jouw kleine woning wat er precies nodig is om hierin te leven. Kies hierbij enkel voor het broodnodige. Denk aan zitruimte, werkruimte en slaapruimte. Natuurlijk mag er ook wel wat gedecoreerd worden. Maar in plaats van bizar grote tuinbeelden, kan je bijvoorbeeld ook voor een minimalistisch beeldje kiezen die de boel net wat opfrist. 

Een minimalistisch interieur is goud waard in kleinere woningen. 

2. Multifunctionele meubels 

Multifunctionele meubels mogen niet ontbreken in een kleine woning. Deze meubels kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt en worden ook wel slimme meubels genoemd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een slaapbank. Dit is bij uitstek geschikt voor de tiener- of logeerkamer, maar kan ook in een studentenkamer zeker van pas komen. Overdag dient deze als bank en in de avond kan hij gemakkelijk uitgeklapt worden tot comfortabel bed. Twee meubelstukken in één dus. Ook een uitschuifbare tafel of een salontafel met extra opbergruimte kan erg goed van pas komen in een kleine woning. 

3. Werk met hoogtes 

Het is opvallend hoe vaak de hoogte van een ruimte vergeten wordt. We proberen ieder hoekje te gebruiken en over de gehele lengte en breedte van de kamer in te richten, maar laten de hoogte van de ruimte voor wat het is. Zonde, want juist hier valt veel te halen. Door met hoogtes te werken, kun je bijvoorbeeld veel extra opbergruimte creëren. Denk bijvoorbeeld aan hangkasten. Ideaal voor het bergen van spullen die je niet dagelijks gebruikt, maar die je wel graag dichtbij houdt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
perzisch tapijt Previous post Waarom een Perzisch tapijt aan je interieur toevoegen? Wij geven je vier redenen
sectionaaldeur Next post Vijf redenen om in een sectionaaldeur te investeren