Read Time:3 Minute, 0 Second

Behoefte aan wat verandering in huis? Wil je graag de natuur in huis halen, maar dan wel met stijl? Denk dan eens na over de Urban Jungle style. Een winkel als junglehome.nl kan je daarbij helpen met de juiste accessoires. Hier kun je je hele interieur aanpassen door middel van kandelaars, kussens, vazen en natuurlijk planten… veel planten!

Een van de beste manieren om je woonkamer om te toveren tot een stadsjungle, is door wandplanken toe te voegen. De meeste kamers die de met planten gevulde look uitstralen, hebben planken van natuurlijk hout of planken die opgaan in de muur. Wij hebben de neiging om de voorkeur te geven aan de houten planken, omdat het meer een jungle-gevoel geeft en wat warmte toevoegt aan een verder koele kamer. 

Koop wat planten… beter nog, koop er veel!

Dit is een voor de hand liggende natuurlijk als je een Urban Jungle in huis wil halen. Als je echt slecht bent in het in leven houden van planten, koop dan misschien een paar neppe die er echt uitzien. Als je echte planten wilt maar niet goed bent met planten onderhouden, zijn er een paar soorten die gemakkelijker te verzorgen zijn:

  • Pothos
  • Spinnenplant
  • Philodendron
  • Vrede Lelie

Dit zijn allemaal planten die zelfs bij weinig licht goed standhouden, vooral Pothos! Dat gezegd hebbende: licht is de sleutel tot gezonde en groene planten. Je wilt ervoor zorgen dat ze elke dag op zijn minst een paar uur licht krijgen. De planten die het het beste doen in een kamer, zijn die bij het raam, omdat ze het meeste licht krijgen. Voor mooie bloembakken in een Urban Jungle stijl, surf je naar junglehome.nl, waar je alle jungle accessoires bij elkaar vindt voor je interieur!

Zorg voor planken aan de muur

Zoals we in het begin al zeiden, zijn planken een belangrijk onderdeel van het creëren van een Urban Jungle in je woonkamer. Ze geven je meer ruimte om planten kwijt te kunnen en besparen je veel vloeroppervlak! Vul die planken met kweekplanten! Pothos, spin planten en philodendrons zijn allemaal vrij eenvoudig te vermenigvuldigen. Je kunt een aantal tutorials opzoeken online om er zeker van te zijn dat je het correct doet, afhankelijk van de plant die je wil kweken. Dit is een geweldige manier om meer planten te creëren zonder meer te hoeven kopen en om je ruimte snel te vullen met meer groen. 

Voeg wat spiegels aan je interieur toe

Een spiegel weerkaatst het licht en fleurt elke kamer op. Het zal je planten ook meer essentieel licht geven. Je kunt hiervoor naar de plaatselijke kringloopwinkel om te zien wat ze hebben, maar ook junglehome.nl heeft de meest prachtige spiegels voor je. 

Koop wat plant accessoires

De beste plant accessoires zijn leuke potten en macramé plantenhangers. De potten zijn te vinden bij junglehome.nk, maar ook bij een van je plaatselijke kwekerijen, bouwmarkten, etc. Planten kunnen ingewikkeld zijn om voor te zorgen, maar de planten die we eerder noemden, zijn vrij eenvoudig te onderhouden. Zorg ervoor dat ze voldoende licht krijgen en geef ze niet te veel water, dit is namelijk een veel gemaakte fout!

Planten moeten in de zomer ongeveer elke 7-10 dagen water krijgen als het warm is en ze de hele dag door veel licht krijgen. In de warmere seizoenen droogt de aarde sneller uit en moeten de planten daarom vaker water krijgen. In de herfst/winter kun je ze ongeveer elke 10-12 dagen water geven. Ze krijgen dan niet zoveel licht en het is natuurlijk kouder. Geef ze in de koudere maanden water met lauw water!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
zonnepaneel Previous post Zo haal je het beste rendement uit zonnepanelen
perzisch tapijt Next post Waarom een Perzisch tapijt aan je interieur toevoegen? Wij geven je vier redenen