Read Time:2 Minute, 38 Second

Een gietvloer is duurzaam en momenteel zeer populair. Deze moderne vloer is strak, makkelijk schoon te houden en in enorm veel kleuren en designs te gieten. Het leggen van een gietvloer is echter wel een specialistisch werkje, wanneer je dit nooit eerder gedaan hebt, is het niet verstandig om dit zelf te gaan proberen. Vraag liever een vakman om hulp. Wanneer je de vakman van de winkel laat komen waar je ook de gietvloer koopt, kun je goede afspraken maken.

Laat de gietvloer leggen en zorg voor een duidelijke communicatie

Een goede communicatie scheelt veel ergernissen en misverstanden bij het laten leggen van een gietvloer. Stel bijvoorbeeld tijdens je bestelling al een opleveringstermijn vast. Wanneer je weet waar je aan toe bent, kun je namelijk ook de rest plannen. Zeker wanneer je een nieuwe gietvloer laat leggen tijdens een verbouwing van je woning of wanneer je net een nieuwe woning betrekt omdat je verhuisd bent. Door het stellen van een opleveringstermijn kun je plannen en komt de rest van je verbouwplanning of verhuizing niet in het gedrang. Wanneer je precies weet op welke dag de gietvloer gelegd gaat worden, kun je net daarvoor de woning leegmaken of starten met het inpakken van je spullen vanuit je oude huis. Na enkele dagen drogen kun je de gietvloer betreden en je woning inrichten. 

Als je tijdelijk op zoek bent naar een opslag omgeving Den Haag, om je meubels en inboedel in op te slaan zodat het niet in de weg staat bij het plaatsen van de gietvloer, dan is een Kubox huren wellicht een goed idee. Ze bezorgen een opslagbox aan huis, zodat je geen omkijken hebt met het regelen van vervoer en opslag.

Kies de vloer met de juiste belasting

Wanneer je op zoek bent naar een goede gietvloer in je woning, garage of misschien wel badkamer, dan zal je erachter komen dat er verschillende soorten gietvloeren bestaan. Je hebt bijvoorbeeld polyurethaan gietvloeren maar ook epoxy gietvloeren. De gietvloeren op basis van epoxy zijn het meest stevig. Sterker nog, ze zijn zo hard als beton! Hierdoor is een epoxy gietvloer zeer geschikt voor ruimtes waar een zware belasting op plaatsvindt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld fabrieken en magazijnen.

Goedkoop is duurkoop

Dit geldt zeker bij het kopen van een gietvloer. De wat duurdere versies worden gelegd in meerdere lagen waardoor ze vele malen sterker zijn. Je hebt hierdoor minder kans op scheuren, slijten of bobbels, je kunt levenslang plezier hebben van deze vloer. Een gietvloer is daarnaast vrij koud als ondergrond. Wil je een warme gietvloer en geen kleed hoeven te gebruiken, zorg dan dat de vloer waarover de gietvloer gestort wordt voorzien is van vloerverwarming.

De droogtijd van de gietvloer

Wanneer je een gietvloer laat plaatsen dan dien je er rekening mee te houden dat je ongeveer een week de ruimte niet kunt betreden. Het aanbrengen van de gietvloer zelf duurt een aantal dagen waarna deze ook nog eens ongeveer drie dagen moet uitharden voordat deze belast kan worden. Wanneer je de vloer weer mag betreden, laat je jouw Kubox bezorgen en kun je op je gemakje de woning weer inrichten met je eerder opgeslagen meubels.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
vloerkleed huis Previous post Kleed je huis aan met een vloerkleed: 6 tips
kruipruimte isolatie Next post Met het isoleren van je kruipruimte help je je gezondheid en je portemonnee