Read Time:1 Minute, 37 Second

Leg een vloerkleed neer in een saaie ruimte en het probleem is opgelost. Hoewel dat alleen al een goede reden is om je huis aan te kleden met een vloerkleed, zijn er vele andere redenen te bedenken. zes tips:

  1. Gebruik vloerkleden om verschillende zones aan te geven 

Met een vloerkleed kun je verschillende zones in een ruimte aangeven, zoals zit- of eetkamer. Dit is vooral handig in appartementen of grotere kamers die geen duidelijke indeling hebben.

  1. Creëer harmonie

Bij gebruik van meerdere vloerkleden kun je er het beste op letten dat de kleden elkaar in stijl aanvullen. Te veel patronen die niet bij elkaar passen zullen het gevoel van harmonie wegnemen.

  1. Maak een kleurenschema 

Een favoriet vloerkleed kun je gebruiken als basis voor het kleurenschema in een kamer. Als je het kleed toevoegt nadat de meubels zijn geplaatst, kun je het tapijt gebruiken om bestaande kleuren te accentueren of te laten wegvallen.

  1. Voeg datgene wat ontbreekt toe met een kleed

Gebruik een vloerkleed om een kamer een rustiger aanzien te geven of juist meer levendigheid als dat nodig is. Als de bekleding van je meubels of het behang een duidelijk patroon heeft, kies dan een vloerkleed dat effen is of een subtiel patroon heeft. Zijn de muren en de bekleding tamelijk ingetogen van kleur, dan kun je een drukker patroon of gedurfdere kleuren proberen om de kamer meer te laten spreken.

  1. Creëer een focuspunt 

Gebruik een vloerkleed als middelpunt van je kamer. Maak er één geheel van door de muren te schilderen in een tint in één van de kleuren van het kleed.

  1. Speel met vorm

Ga er niet van uit dat een kleed rechthoekig moet zijn. Laat de manier waarop je je meubels hebt neergezet de vorm van het kleed bepalen. Probeer uit te zoeken welke vorm het beste bij je past en ga dan voor een vierkant, rond of ovaal kleed van Kwantum als dat de meubelopstelling goed lijkt aan te vullen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
tips voor een gezellige zithoek Previous post 5 tips voor een gezellige zithoek
nieuwewonen.nl Next post Waar moet je rekening mee houden wanneer je een gietvloer wilt leggen?