Read Time:2 Minute, 27 Second

Heb je last van gezondheidsproblemen die maar niet lijken te verdwijnen? Last van bijvoorbeeld allergische reacties, luchtweginfecties of astma? Of ervaar je geïrriteerde slijmvliezen, prikkende ogen of een rode huid? Het zijn typische problemen die veelal veroorzaakt worden door schimmel of vochtproblemen in huis. 

Vaak worden deze problemen onderschat en afgedaan als niet echt belangrijk. Op lange termijn kunnen ze echter voor vervelende complicaties zorgen als ze niet op tijd worden verholpen. Maar voorkomen is beter dan genezen wordt vaak gezegd. Daarom is het aan te raden om eens verder te speuren naar de oorsprong van de problemen. 

Veel mensen zijn zich er niet bewust van dat er zich onder het huis een kruipruimte bevindt. De kruipruimte bevindt zich onder de begane grondvloer en herbergt het overgrote deel van de leidingen in huis. Het gaat dan onder andere om gasleidingen, waterleidingen, elektriciteitsleidingen en afvoerleidingen. Meestal wordt deze ruimte sinds de bouw van een huis niet meer betreden en datgeen wat zich daar onder in het duister afspeelt blijft voor de meeste mensen verborgen. 

Vochtigheid in de kruipruimte kan leiden tot verschillende problemen

Het wil geregeld voorkomen dat deze ruimtes onder water staan na een flinke regenbui. En een slecht geïsoleerde kruipruimte kan leiden tot meerdere problemen. Vochtigheid in de kruipruimte kan een reden zijn voor ongewenste vieze luchtjes en schimmelplekken, maar ook voor een toename van het ongedierte dat zich beweegt in donkere en vochtige plekken als gevolg van een slechte isolatie, zoals muggen of ratten. Gezondheidsproblemen zullen hierdoor vaker opspelen. 

Al deze vervelende aspecten zijn eenvoudig te voorkomen door middel van een goede kruipruimte isolatie. Er zijn verschillende bedrijven die zich specialiseren in de aanleg van isolaties voor kruipruimtes. Met een eenmalige investering om je woning te verbeteren kun je zo veel kopzorgen voorkomen en daarnaast flink wat geld besparen.

Twee aandachtspunten zijn belangrijk bij een goede isolatie

Een goede isolatie van je kruipruimte bestaat uit twee aandachtsgebieden. Zo dien je goed te kijken naar de bodem van de kruipruimte en daarnaast mag je ook de vloer van je woning niet vergeten.  Met een goede afdichting op de bodem kun je voorkomen dat vocht de kruipruimte binnenkomt en zich daarna verspreidt via de vloer, leidingen of muur naar andere delen van je huis. Met goed isolatiemateriaal aan de onderzijde van je vloer kun je er daarnaast voor zorgen dat je geen warmteverlies meer ervaart in huis via de vloer. 

Er zijn verschillende voordelen van een goed geïsoleerde kruipruimte. Met het weren van vochtigheid in je kruipruimte zal je een stuk minder vocht, schimmel en ongedierte ervaren. Gezondheidsproblemen zullen verdwijnen en je voelt je een stuk beter in je vel. Aan je energierekening zal je daarnaast het verschil merken nu je geen warmteverlies meer ervaart via je vloer. Je woning wordt warmer en je verruilt die koude vloer van vroeger met een warme ondergrond waar jij en je kinderen probleemloos kunnen spelen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
nieuwewonen.nl Previous post Waar moet je rekening mee houden wanneer je een gietvloer wilt leggen?
slotenmaker rotterdam Next post Woning goed op slot met een nieuw cilinderslot