Read Time:2 Minute, 39 Second

Tijdens een warme zomerdag lekker een duik nemen in je eigen privé zwembad. Veel mensen dromen ervan en voor veel mensen lijkt het onhaalbaar. Voor een zwembad in de tuin moet je toch immers bakken met geld verdienen en een grote tuin hebben? Niets is minder waar.

Al die aannames zorgen ervoor dat veel mensen blijven dromen van die verkoelende duik op warme zomerdagen terwijl ze wel echt de mogelijkheid hebben. Een zwembad in de tuin hoeft namelijk helemaal niet duur, ingewikkeld en ingrijpend te zijn. Na het lezen van deze blog houdt niets je nog tegen.

Is een zwembad in de tuin duur?

Helemaal niet! Voor ieder budget is er tegenwoordig een zwembad op de markt. Je hebt ze in alle soorten, maten en materialen. Je kan het dus zo gek maken als je zelf wil. Van enkele tientjes tot tienduizend euro. Het hangt er helemaal vanaf voor welk type, formaat en extra’s je kiest. Wil je een compleet zwemparadijs in je achtertuin, dan wordt het misschien wat ingewikkeld en zal je wél moeten beschikken over een vorstelijk budget en een flink aantal vierkante meters. Heb je niet zulke grote wensen, dan heb je al een lekker bad voor nog geen 100 euro, waar je heerlijk in kunt ronddobberen in het weekend of na een lange, vermoeiende werkdag.

Moet je een grote tuin hebben voor een zwembad?

Nee! Wil je graag een 50 meter bad in je tuin, dan is een grote tuin wel essentieel. Tenzij je het op een akkoordje kunt gooien met je buren, maar dat is in veel gevallen niet haalbaar. Het hangt meer af van je wensen dan van het formaat van je tuin. Heb je een kleine tuin, dan kun je kiezen voor een Intex Easy Set zwembad. Baantjes trekken zit er dan niet in, maar die verkoeling op warme zomerdagen heb je wél. Beschik je over een redelijk formaat tuin, dan kun je bijvoorbeeld een Intex Ultra Frame zwembad neerzetten. Die hebben een wat groter formaat en geven een grotere ‘zwembad beleving’. Zo’n zwembad kost tussen de 300 en 1400 euro.

Moet je heel de tuin verbouwen voor een zwembad?

Dat is niet noodzakelijk. Ook hierbij hangt het weer volledig af van de keuzes die je zelf maakt, maar in principe kun je al snel, zonder veel gedoe een zwembad neerzetten. Het voordeel van Intex Opzetzwembaden is dat je ze gemakkelijk neer kunt zetten en weer op kunt bergen. Ze zijn er in diverse vormen. De meest bekende zijn de Easy Set zwembaden. Deze zwembaden zijn hebben een opblaasbare bovenrand. Elk opzetzwembad heeft een eigen stijl, vorm en stevigheid. Er bestaan zwembaden zonder frame, opzetzwembaden met klein frame en zware opzetzwembaden. Het neerzetten van een intex zwembad kost zo’n tien minuten tot een half uur. Ben je het zwembad zat, of is het seizoen weer voorbij, dan kun je het bad leeg laten lopen en droog opbergen in de schuur. Lekker praktisch.

En? Wat houdt je nu nog tegen? Niets? Dan is nu het moment om je te gaan oriënteren, want voor je het weet is het zomer en zijn alle opzetzwembaden, ventilatoren en airconditioning net als vorig jaar uitverkocht.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
wat is domotica Previous post Langer zelfstandig wonen met domotica
verhuizen Next post Waar moet je rekening mee houden tijdens het verhuizen?