Read Time:2 Minute, 40 Second

De meeste zolders worden als opslagplek gebruikt. Handig voor het stallen van spullen die je niet dagelijks gebruikt. Dat is stiekem ook wel een beetje zonde. Waarom zou je een relatief grote ruimte enkel volgooien met spullen die je niet gebruikt? Dat doet afbreuk aan de ruimte. Deze zou immers voor heel veel andere toepassingen kunnen worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een mooi kantoor, een speelkamer, een slaapkamer of zelfs een extra badkamer. Werkelijk alles is mogelijk.

Het probleem is vaak dat de ruimte niet goed toegankelijk is of simpelweg te klein is voor alle bovenstaande opties. Toch is het wel mogelijk om de zolder iets groter te maken of in elk geval optisch groter te laten lijken. Maar hoe zorg je ervoor dat de ruimte dusdanig toegankelijk is dat je hier echt nuttig gebruik van kunt maken? In dit artikel geven we enkele tips om effectief meer ruimte te creëren op zolder en zo meer uit je eigen woning te halen.

Dakkapel plaatsen

Een zeer ingrijpende verandering van het huis en tegelijkertijd de meest effectieve is het laten plaatsen van een dakkapel. Kunststof dakkapellen zijn tegenwoordig ontzettend in de trek. Ze maken het mogelijk om van je zolder een volledige ruimte te maken. Hoewel verschillende materialen gebruikt kunnen worden, is de kunststof variant toch wel favoriet. Dit omdat het minder onderhoud nodig heeft dan bijvoorbeeld een houten dakkapel.

In de meeste gevallen is er geen vergunning nodig om een dakkapel te plaatsen. Toch is het wel belangrijk om dit van tevoren nog wel even goed na te vragen bij de gemeente. Zo weet je zeker dat je niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Houd er rekening mee dat het plaatsen van één of misschien zelfs wel twee dakkapellen best wel prijzig kan zijn. Hier staat tegenover dat de waarde van het huis stijgt en je hier wellicht ook kunt blijven wonen ondanks een groeiend gezin.

Creëer meer praktische opbergruimte

Heb je momenteel niet de financiële middelen om zo’n ingrijpende verbouwing te bekostigen? Dan is er ook veel wat je kunt doen om de huidige ruimte iets beter te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van lichte kleuren om de ruimte zo optisch groter te laten lijken. Let ook op met het gebruik van meubels. Er zijn heel veel slimme meubels verkrijgbaar die voor verschillende toepassingen kunnen worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een bedbank. Op die manier heb je minder meubels nodig om de ruimte in te richten.

Wil je er zeker van zijn dat je een ruimte kunt inrichten die echt aan alle wensen voldoet? Kies er dan eventueel voor om meubels op maat te laten maken. Dan weet je zeker dat het binnen de beschikbare ruimte past.

Is het wel mogelijk?

Dan zijn er ook nog woningen waarbij de zolder helemaal niet geschikt is om als ruimte te gebruiken. Dit zie je voornamelijk terug bij woningen die voor de jaren 70 zijn gebouwd. Pas daarna werd ook gezien hoe handig de zolder kon zijn en werd hier de bouwconstructie ook op aangepast. Als je huis na de jaren 70 gebouwd is, is de kans groot dat je hier inderdaad een mooie ruimte zou kunnen maken. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
wonen in rotterdam Previous post Wonen in Rotterdam: De voor- en nadelen 
woning verhuren Next post Waar moet je aan denken als je deze winter je huis wil verhuren?