Read Time:3 Minute, 28 Second

Een paar jaar geleden ging een wens in vervulling toen je je handtekening zette onder het koopcontract van je eerste echte woning. Na maanden intensief speuren op de woningmarkt was je eindelijk iets tegen gekomen waar je hart sneller van ging slaan en na de eerste bezichtiging was je gelijk verkocht. Het huis was wel iets duurder dan wat je oorspronkelijk in gedachten had, maar na het nodige economische wikken en wegen kreeg je de financiering gelukkig rond en zag je een droom eindelijk in vervulling gaan.

Een volledige renovatie van het huis was vanwege de extra kosten natuurlijk niet gelijk te realiseren, maar dat was voor jou natuurlijk geen probleem. Vanzelfsprekend waren er de nodige dingen die je graag zou willen veranderen. Een nieuwe keuken voorzien van de laatste snufjes, een grondig gerenoveerde woonkamer met moderne inrichting en de nodige aanpassingen in de master bedroom stonden als eerste op het programma.

Dit jaar wil je de badkamer renoveren en van een persoonlijke touch voorzien

Ieder jaar komt een ander onderdeel van je woning aan de beurt, zodat je altijd met veel plezier aan de slag kunt met het nadenken over waar een specifieke ruimte zoal van moet zijn voorzien, hoe deze eruit moet zien, om altijd goed te passen bij de functie die deze heeft. En nadat je gedurende de afgelopen jaar de woonkamer, keuken, voor- en achtertuin en slaapkamer volledig hebt vernieuwd, is het dit jaar tijd om eindelijk eens aan de slag te gaan met de badkamer.

Aangezien de vorige bewoners de badkamer slechts een paar jaar eerder hadden vernieuwd, was de noodzaak voor jou om deze te renoveren, niet zo dringend als bij de andere ruimtes het geval was geweest. Toch was nu echter de tijd aangebroken om ook in de badkamer de nodige aanpassingen te realiseren om deze naar je persoonlijke smaak en wensen in te richten.

Het ligbad blijft maar de vloer wordt vernieuwd en voorzien van verwarming

Daarom dat je de afgelopen weken druk bent gaan nadenken over wat je precies wilt. Door middel van allerlei schetsen probeer je een beeld te vormen over wat je wilt en wat de verschillende mogelijkheden zijn om dit te bereiken. Zo mag het ligbad op zijn plaats blijven, maar wil je wel een nieuwe tegelvloer laten leggen – voorzien van vloerverwarming – om een eind te maken aan de oubollige uitstraling die de vorige bewoners hadden nagelaten.

Waar het ligbad op zijn plaats mag blijven, wil je de huidige douche in ieder geval wel vervangen. Zodoende dat je je de afgelopen dagen behoorlijk hebt verdiept in verschillende soorten douchecabines. Er zijn tegenwoordig immer zoveel verschillende typen en uitvoeringen douchecabines te verkrijgen, dat je niet zomaar een definitieve keuze hebt gemaakt!

De keuze voor de juiste douchecabine maakt de badkamer af

Je kunt tegenwoordig namelijk nogal wat kanten op, wanneer het douchecabines betreft. Er zijn natuurlijk uiteenlopende versies te vinden van de normale standaard douchecabine, voorzien van een deur en een douchebak. Maar ook hier zijn zoveel keuzemogelijkheden, dat je er best wel even bij stil mag staan waar een douche voor jou aan moet voldoen. Kies je voor een regendouche of een massage jet? Gaat je voorkeur uit naar een normale deur of kies je voor wat extra ruimte met een grotere douchebak en een ronde deur?

Ook de inloopdouche is vandaag bijzonder populair. Deze categorie valt dan wel niet helemaal onder de douchecabines, maar het is zeker een optie die de moeite waard is om verder te bestuderen. De gelijkvloerse  afvoer van het wateren het ontbreken van een deur, maken dat deze vorm van douchen uitstekend past bij een minimalistische inrichting van je badkamer, mocht je dit voor ogen hebben.

Met een goed plan en keuzemogelijkheden wordt de nieuwe badkamer perfect

Gelukkig heb je geen haast en is er een riant budget aanwezig voor de badkamer. Hierdoor kun je op je gemak nadenken over hoe de perfecte uitvoering er uit gaat zien. Je wilt verschillende tegels naast elkaar vergelijken en zou ook een aantal douchecabines willen zien, alvorens een definitieve keuze te maken. Je bent er echter van overtuigd dat je dit jaar jouw perfecte badkamer zult gaan verwezenlijken!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
nieuw servies kopen Previous post Waar je op moet letten als je een nieuw servies koopt
kunstgras Next post Waarom veel mensen voor kunstgras kiezen