Read Time:2 Minute, 57 Second

Weten hoe je een woonkamer inricht is belangrijk. Want woonkamers zijn vaak de belangrijkste ruimtes in onze huizen. Het is de kamer die dagelijks door elk lid van het huishouden wordt gebruikt, en het is ook de ruimte waar we vrienden en familie verwelkomen. Hoewel woonkamers wat betreft inrichting misschien niet zo veeleisend zijn als keukens, betekent hun frequente gebruik dat ze een doordacht ontwerp vereisen. Lay-out, meubels, vloer en decoratie moeten allemaal in overeenstemming zijn met elkaar. Daarnaast moet elk stopcontact op de juiste plaats zitten, net als de verlichting… met andere woorden: genoeg zaken om rekening mee te houden als je een woonkamer gaat inrichten. Hieronder helpen we je op weg.

Vermijd een rommelige sfeer

Een goede indeling van de woonkamer wat betreft meubilair en de ruimte ertussen maakt verkeer in en door de kamer mogelijk. Daarnaast vermijdt zo’n woonkamer ook een een rommelige sfeer. Wat betreft de stopcontacten is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het geen chaos wordt. Zo moeten deze op de juiste plek zitten, maar we raden ook aan om deze allemaal bij dezelfde winkel te kopen, zoals Schneider Electric, zodat ze allemaal hetzelfde zijn en dus niet rommelig overkomen.

Hoe plaats je meubels in een kleine woonkamer?

In kleine woonkamers kan het verleidelijk zijn om het meubilair naar de hoeken te verplaatsen en vrije ruimte in het midden te houden, maar zorg ervoor dat de indeling voor je werkt… en vaak is dat met een dergelijke indeling niet. In de meeste huizen kunnen zwevende meubels rond bepaalde plekken, zoals een open haard of een raam, een ​​ruimte juist groter doen lijken.

Inspiratie opdoen

Begin het ontwerp altijd met inspiratiebeelden.. Bekijken en analyseer deze om echt aan te scherpen wat je smaak is. Bedenk ook hoe de woonkamer op dit moment werkt, tenzij je net naar een nieuw huis bent verhuisd natuurlijk. Denk na over hoe de ruimte wordt gebruikt en of problemen zijn die je wil verhelpen.

Wat zijn je wensen voor de woonkamer?

Schrijf dan een verlanglijstje voor de woonkamer, of je nu een bestaande ruimte verbouwd of net naar een nieuw huis bent verhuisd. Denk eraan om voor de toekomst te plannen en na te denken over de huidige behoeften van het hele huishouden, want deze kunnen veranderen.

De juiste kleuren

Het kleurenpalet dat je voor je woonkamer kiest, moet de persoonlijke smaak weerspiegelen, maar ook hier moet je met bepaalde zaken rekening houden. Als je een donkere ruimte hebt, is dit het moment om lichte kleuren te gebruiken voor je muur. Naast het versterken van het licht door het te reflecteren in plaats van te absorberen, hebben lichte kleuren ook het voordeel dat ze een kleine kamer groter laten lijken. 

Maar sluit de kracht van donkere kleuren ook niet uit. Ideaal als je op zoek bent naar knusse huiskamer ideeën, omdat ze een ruimte intiemer kunnen maken en een trendy optie zijn. Veel huiseigenaren, vooral starters, zijn bang om kleur in hun woonkamer te gebruiken, maar laat deze angst niet leidend zijn. Zoveel mensen aarzelen om een gedurfd palet in de gemeenschappelijke ruimtes van hun huis te gebruiken, bang dat ze het de kamer misschien gedateerd zal laten voelen. 

Onthoud daarnaast dat kleurenschema’s in de woonkamer niet alleen op de muren van toepassing zijn. Ze zijn ook van toepassing op de meubels en stoffering daarvan, en de tinten die je kiest voor vloeren, vloerkleden, het plafond en accessoires. Dus kies een palet en houd er rekening mee dat het op al deze gebieden wordt gebruikt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
gietvloer woonkamer Previous post Gietvloer in de woonkamer biedt diverse voordelen
lichtkoepel Next post Zo houd jij je woning koel in de zomermaanden