Read Time:2 Minute, 23 Second

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een gietvloer in de woonkamer. Het is een goed alternatief voor bijvoorbeeld een vloer van laminaat, hout of pvc. Ten opzichte van dergelijke materialen biedt een gietvloer een aantal belangrijke voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat een gietvloer over het algemeen langer mee zal gaan. De kans op krassen of bijvoorbeeld kringen in deze vloeren is relatief klein. Zou je vocht te lang op een houten vloer laten liggen, dan ontstaan die kringen al snel. Het herstel hiervan is niet eenvoudig; de vloer moet geschuurd worden en vervolgens opnieuw in de lak worden gezet.

Meer redenen om voor een gietvloer te kiezen

Niet alleen het feit, dat een cementgebonden gietvloer lang mooi blijft kan een reden zijn om voor dit type vloer te kiezen. Ook biedt een gietvloer je het voordeel, dat je deze in verschillende varianten aan kunt laten brengen. Kies je bijvoorbeeld voor een relatief lichte vloer, of geef je de voorkeur aan een donker model? Je kunt een lichte vloer goed combineren met een landelijke interieurstijl in huis. Denk aan de combinatie van de cementgebonden gietvloer met een aantal eikenhouten meubelen. De donkere vloer komt tot z’n recht in een botanisch of industrieel ingerichte ruimte. Het groen van de bladeren van grote kamerplanten sluit goed aan op de kleur van een donkere cementgebonden gietvloer.

Ideale vloer voor gezinnen met kinderen

Je ontkomt er bij kinderen niet aan, dat er af en toe een glas drinken omvalt. Ook valt haast niet te voorkomen dat zij met hun natte schoenen in de herfst of winter naar binnen stappen. Zoals reeds genoemd werd, is de kans op kringen in de houten vloer relatief groot in deze situaties. Zeker, wanneer je het omgevallen glas drinken niet direct opruimt. Bij een gietvloer hoef je niet bang te zijn voor beschadigingen aan de vloer. De toplaag biedt een goede bescherming en is eenvoudig schoon te houden. Ook kruimels die je kinderen door het huis verplaatsen hebben geen kans bij een gietvloer. Daar waar deze bij een vloer van laminaat of bijvoorbeeld pvc in de naden tussen planken achter kunnen blijven. Geen frisse gedachte!

Warme voeten met vloerverwarming onder de toplaag

Een ander voordeel van een cementgebonden gietvloer: de vloer valt goed te combineren met vloerverwarming. Vloerverwarming biedt je het hele jaar door warme voeten, wanneer je op een koude winterdag uit bed stapt of na een lange dag huiswaarts keert. Vind jij je huidige koude vloer ook zo vervelend? Je bent niet de enige! Niet onbelangrijk is het feit, dat vloerverwarming een duurzame keuze is. De warmte wordt op een gelijkmatige wijze door de ruimte verdeeld, waardoor er minder energie verbruik wordt om de ruimtes in huis te kunnen verwarmen. Het aanbrengen van de nieuwe gietvloer in huis valt goed te combineren met het aansluiten van de vloerverwarming.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
wat is de juiste eettafel Previous post Hoe bepaal je wat de juiste eettafel is?
woonkamer inrichten Next post Waar dien je rekening mee houden als je een woonkamer gaat inrichten?